Krister Hagen sesongåpnet med seier

Etter hele dagen i et lite brudd tok Krister Hagen urkreftene sine i bruk og holdt unna for et jagende hovedfelt i Umag Trophy.

Publisert

Kristiansanderen Krister Hagen gikk til topps i onsdagens ritt i Kroatia. Foto: Gilbert de Weert, Team Coop

Brukergenerert innhold

  • Christian Foder, Team Coop

KROATIA: – Dette var gøy! Har følt meg bra hele vinteren, men det er jo kun seier som gjelder så det er herlig å få det ut i konkurranse, sier en storfornøyd Hagen.

I en nokså flat løype på 32 km, skulle gutta ut på fem runder. Med opphold, lite vind og fint vær, så var gjengen, på tross av kulden, optimistiske. Planen fra starten var angrep, og angrep ble det.

– Gutta var med fra start, hele gjengen var skikkelig på. Det var støt hele tiden og et massivt trøkk. Laget var på ballen og hadde en mann i hvert eneste brudd, fortsetter seierherren.

Allerede etter 20 km smatt Krister Hagen og én til av gårde fra feltet. Feltet holdt avstanden kort helt til en tredjemann kom seg opp rundt 50 km ut i rittet. Trioen jobbet godt sammen og fikk etter hvert jobbet seg opp en luke på fem minutter. Samarbeidet var bra, men bruddkameratene klarte ikke å matche styrken til Krister. Trio ble til duo, og to kilometer før mål ble duo til solo.

Krister Hagens kommende ritt er Porec Trophy. Foto: Kjetil Alsvik

– Vi hadde mer enn 45 km/t i snitt den siste milen, det gikk utrolig fort. Feltet må ha flydd fordi de tok innpå minuttet på 10 km. Jeg dro i fra siste mann med to kilometer til mål, men jeg våget ikke å roe ned før de siste 50 meterne, sier Hagen.

Med en super start på sesongen, vendes nå fokuset mot lørdagens konkurranse. Nå som Team Coop har vist nivået sitt, blir nok kampen for seier enda tøffere.

- Nå har feltet sitt hva vi kan, så jeg tror ikke det blir noe lettere å komme seg unna på lørdag, for å si det sånn. Planen er å kjempe om seieren og det skal vi klare, avslutter Krister Hagen.

Neste ritt er Porec Trophy.

Publisert
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785