Karoline Stormo (nummer tre fra høyre) fra Tvedestrand vant individuelt da laget hennes Kent State kunne juble for seier i Tennessee. Kent State Sports

Historiske Stormo vant igjen

Karoline Stormo fra Tvedestrand fortsetter å imponere på college. Denne uka tok hun karrierens sjette individuelle collegeseier i Mercedes-Benz Intercollegiate i Tennessee.

Christian Døvle

Etter det Norsk Golf kjenner til, er det ingen andre nordmenn som har vunnet flere collegeturneringer individuelt enn Stormo nå har gjort.

Tirsdagens seier i på Cherokee Country Club i Knoxville kom på det første omspillshullet mot lagvenninnen Pimnipa Panthong, etter at begge avsluttet turneringen på åtte under par.

Denne artikkelen ble først publisert på norskgolf.no

Dermed ble det også seier i lagkonkurransen for Kent State (-22), som beseiret University of Charlotte med fem slags margin.

– For en uke med fantastisk spill av våre seniors (fjerdeåringer på college) Karoline og Pim. Det var spesielt å se dem kjempe mot hverandre i omspill, sier Kent State-trener Lisa Ström til lagets nettsider.

Oversikt: Dette er de norske spillerne på college i 2019/2020

Karoline Stormo har i løpet av det siste halvannet året etablert seg som Norges soleklart mest profilerte amatørspiller – uansett kjønn.

På starten av 2018-sesongen var hun rangert utenfor topp-300 på verdens amatørranking. Nå ligger hun for tiden oppe på 36.-plass, og når seieren i Tennessee også blir gjeldende neste uke, kommer hun til å klatre til topp-30 for første gang.

Ingen norsk amatørspiller på damesiden har vært rangert høyere siden World Amateur Golf Ranking ble innført i 2007.

I tillegg til seks seiere på college har Stormo i løpet av det siste året også rukket å bli norgesmester (2018), representert det internasjonale laget i prestisjetunge Arnold Palmer Cup, og i sommer fikk hun sin majordebut i Women’s U.S. Open, hvor hun endte opp med å misse cuten.