Sørlending i superform i Sverige

Andreas Løvdal (24) har snudd en tung start på kuskeåret til knallsuksess den siste tiden. I løpet av en drøy uke vant Vegårshei-karen fire strake løp i Sverige.

Publisert:

Andreas Løvdal fra Vegårshei fremviser superform i kuskesetet på andre siden av grensen om dagen. Foto: aln.se

Andreas Løvdal har de siste fem årene bodd og jobbet på den andre siden av grensen. Som sønn av travtrener Kjell Løvdal kan man godt si at eplet ikke har falt langt fra stammen, og 24-åringen har nytt tilliten som ansatt hos stortrenere som Timo Nurmos, Jerry Riordan og nå Jörgen Westholm.

I sulkysetet tok austegden store skritt i 2019, og etter en litt vaklende innledning på sesongen har den dyktige ungguttens kuskeform skutt i været på seinsommeren. Onsdag i forrige uke vant Andreas Løvdal ikke mindre enn tre løp under samme løpsdag på Romme. Legg til seieren uka før på Färjestad med hesten Ailiphilia, og sørlendingen kommer opp i fire strake seire som tømmefører. Slikt blir lagt merke til i Sverige.

– Det er veldig moro. Det er avgjørende å få kjøre bedre hester, og man kan vel kalle dette for en snøballeffekt. Selvtilliten kommer i takt med gode resultater, forteller Løvdal. 

Mandag kveld skal han nok en gang i aksjon i sulkysetet. Banen er Färjestad. Hesten heter, ja nettopp, nok en gang Ailiphilia. Konkurrentene er herved advart. 

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Trav
  2. Kjell Løvdal