Årets første trenerseier

Jeg har nå to hester hjemme på gården som jeg trener selv. Nylig ble det triumf til en av dem.

Publisert: Publisert:

Kristiansanderen Madelen Berås (30, t.h.) har de siste to månedene trent hesten Heads Down. Den vant nylig et amatørritt i Sverige med Emma Smedeby som kusk. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Madelen Berås

UTØVERBLOGG: For to år siden utdannet jeg meg til b-trener her jeg bor i Sverige. Jeg liker veldig godt å ri hester i løp som jeg selv trener, for da vet jeg liksom hva jeg får. Men det er også gøy å ri for andre når det går bra. Jeg rir ikke like aktivt nå som tidligere, da jeg har noen andre prioriteringer i livet akkurat nå.

Nylig vant hesten Heads Down et amatørløp med 12 kusker. Jeg har trent Heads Down i to måneder, og det har resultert i en tredje-, fjerde- og nå altså førsteplass. Jeg har også trent hesten Rigel Face de siste 2,5 månedene. Jeg kommer til å fortsette å konkurrere, og skal holde meg til å trene to hester. Så det blir en fin balanse på trene hest, trene meg selv og andre, samt å konkurrere.

Jeg har holdt på med hest i hele mitt liv, men er også personlig trener og fitnessinstruktør. Det er flere likhetstrekk mellom å trene hester og mennesker, både fysisk og psykisk. Også hester får melkesyre og sur muskulatur og er avhengig av å ha det bra for å prestere bra. De to hestene jeg har hjemme på gården nå er veldig fine å jobbe med og jeg håper at de gode resultatene vil fortsette framover.

Les mer om og av Madelen Berås her

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Madelen Berås
  2. Blogg