«Magga» har ikke konkurrert siden hun vant NM i sport jujutsu i fjor. Jenta fra Songdalen er en meget merittert utøver, og kan blant annet skilte med EM-gull sportsjujutsu og fire VM-gull samlet i brasiliansk jujutsu og i sportsjujutsu. I 2012 deltok hun i TV-programmet Norges beste fighter, og vant tittelen der, samt 250.000 kroner og en 12 måneders proffkontrakt. Hun vant senere sin eneste MMA-kamp på knockout.

– Du kan kalle dette et mini-comeback, og det blir gøy å konkurrere på hjemmebane igjen. Jeg vurderer å stille i VM i brasiliansk jujutsu til våren, sier Margaret.

Hun er bosatt i Oslo, men representerer fortsatt Kristiansand JJK. Hun satser på gull både i sin vektklasse og åpen vektklasse. I NM får hun selskap av Mads Rask, som vant herreklassen i Norges Beste Fighter.

For første gang i norgeshistorien blir NM i Ne Waza også arrangert. Ne Waza kan sammenlignes med brasiliansk jujutsu med lignende regler, men ikke helt like.

Søskenparet Lene og Daniel Olsen fra arrangørklubben Kristiansand JJK,

, er fremdeles juniorer

Lene deltar også i seniorklassen i Fight og NE Waza og håper at hun kan vise de andre seniorjentene at en ny og fremadstormende utøver ikke gir de ”gamle” traverne en lett kamp.

Daniel må nok vente et par år til før han kan delta i en seniorklasse

NM blir arrangert på Idda Arena på Grim kommende lørdag, med stevnestart klokka 10. Gratis inngang og kiosksalg.