Fem gull, seks sølv og sju bronsemedaljer og i alt 35 finaler er torsdag og fredag fordelt til Team Sør og Varodd svømmeklubb samt Sofie Reisænen, som nå representerer Lambertseter.

15 årige Malene Rypestøl fra Varodd har foreløpig vunnet tre gull (400m fri 4.19.25, 50m rygg 28.88 og 200m medley 2.18.73), samt tatt sølv i 50m butterfly med 28.08 i UM. Hun har videre tatt sølv i 50m rygg i junior-NM med 28.86 og tatt bronse på 200m medley hvor hun kom ned i 2.18.12.

Malene Rypestøl fra Varodd har vunnet tre gull hittil i mesterskapet. Foto: Foto: Øyvind Thorsen.

Hun har fremdeles gode øvelser igjen og vil nok hente flere medaljer både i UM og junior-NM de to siste dagene.

Kristiansandsjenta Sofie Reisænen (19) har flyttet til Oslo og trener med og representerer landets for tiden beste klubb, Lambertseter svømmeklubb.

Malene Rypestøl (t.v.) og Sofie Reisænen. Foto: Foto: Petter Bratland.

Hun vant 50m rygg på 28,74, og fikk sølv på 200m bryst ( 2.30,04) og 200m medley ( 2,16,86). På 4x50m medley gjorde hun 50m rygg på 28,39, som er personlig rekord.

Gull ble det også på Team Sør med gutter kun fra KSA, 15-åringene Dennis Aateigen, Doffen Lohne og Ole Marius Rist Jensen og 14-åringen Andreas Håbesland Klausen. Guttene forbedret sin påmeldingstid basert på personlige individuelle rekorder med 12 sek til 7.49.12 som var ny junior kretsrekord.

De fire guttene tok også bronse i 4x50m medley ( 1.50.07 ) og 4-plass på 4x100m fri med den gode tiden 3.38.36.

Dennis Aateigen har dessuten tatt sølv i både UM og i junior-NM med tidene 2.04.16 og 2.02.47 på 200m rygg og bronse på 400m fri i UM med sterke 4.01,75.

Ole Marius Rist Jensen vant bronse i både 200m medley ( 2.07.42 ) og 200m bryst ( 2.22.37 ) i Ungdomsmesterskapet og satte ny seniorkretsrekord i juniorfinalen med 2.06,78 som ga en fjerdeplass.

Johannes Hope (17), som også representerer Team Sør/KSA, tok en meget overraskende bronse på 50m rygg i juniorklassen med ny kretsrekord på 26,28 etter å ha forbedret sin personlige rekord med over to sekunder sist måned.

Team Sørs jenter tok en bronse på 4x50m medley i UM klassen og her svømte Othine Ruenes fra TS/KSA og TS/Vågsbygdjentene Julie Elefsen, Kristine Knutsen og Silje Mariell Madsen med 2,02.89.

Team Sørs juniorlag for gutter på 4x100m fri, også dette bare svømmere fra KSA, tok en sterk bronse på 4x100m fri med 3.2745 og forbedret juniorkretsrekorden med fem sekunder. På laget svømte Hakeem Teland, Johannes Hope, Hadrian Philipson og Dennis Aateigen.

Bronseguttene Dennis Aateigen, Hadrian Philipson, Johannes Hope og Hakeem Teland. Foto: Foto: Petter Bratland.

Her svømte Hakeem Teland 1. etappe på 51.60 som er ny offisiell juniorkretsrekord.

Bronsevinneren i fra kajakk VM for juniorer er også en meget habil svømmer og gjorde også 1,53,56 på 1 et. på 4x200m fri-laget som bestod av de samme guttene og her forbedret de UM guttenes fire timer gamle juniorkretsrekord med ytterligere 13 sekunder til 7.36.73 som ga 4. plass.

På 50m rygg i juniorklassen for jenter har vi nevnt at Sofie Reisænen og Malene Rypestøl tok de to første plassene, men også Tuva Tronstad TS/ Vågsbygd og Tone Hartmark Nilsen TS/Mandal var i denne finalen og fikk 4 og 5-plass med 29,64 og 29.79, altså fire Agder-svømmere inne blant de fem beste! Det har aldri skjedd før,

Tuva Tronstad fikk i tillegg en flott 4. plass på 200m rygg med ny seniorkretsrekord med 2.17.98 etter også å ha satt kretsrekord i forsøket med 2.18.47. Endelig var hun også i finalen på 100m butterfly med 7. plass på tiden 1.03.05.

Tone Hartmark Nilsen tok også en 8. plass i juniorfinalen på 50m bryst med 32.65.

Andre svømmere som var i finalene var Gustav Mathingsdal Pedersen fra Team Sør/Farsund med 6.plass på 200m medley (2.08,33 ) i juniorklassen og Simon Neerland fra Team Sør/ Mandal med 7. plass på 50m rygg med 27.05. ‘

Team Sørs juniorlag for jenter fikk 5. plass på 4x100m fri med 3.55.30 i junior NM og her var Tuva Tronstad, Tone Hartmark Nilsen, Malene Tørnkvist og Sara Stoebner med på laget.

Andrelaget kom på niendeplass og det er verdt å merke seg at syv av de åtte jentene på lagene hadde under minuttet på sine etapper.

Team Sør ligger på tredjeplass i poengsammendraget i UM klassen og femteplass i juniorklassen etter at halve mesterskapet er unnagjort.

Malene Rypestøl fra Varodd topper foreløpig medaljestatistikken i UM-klassen med tre gull og en sølv og topper også listen over høyeste oppnådde poengsum for jenter. Hun har stadig muligheter til flere medaljer i løpet av de to siste dagene av mesterskapet.