De åtte beste lagene fra de norske Neymar Jr’s Five-kvalifiseringene var samlet på Øvre Foss kunstgressbane da den norske finaleturneringen gikk av stabelen søndag.

Joacim Holtan og MJO FK holdt unna for Oslo Ballers i finalen av Neymar Jr’s Five Norge og sikret seg seier og billett til Brasil. Alle fotos: Kyle Meyr.

Etter 0-0 i finalen mellom MJO FK fra Kristiansand og Oslo Ballers fra Søndre Nordstrand i Oslo måtte straffekonkurranse til for å kåre vinneren og dermed også laget som blir sendt for å delta i verdensfinalen av Neymars egen five-a-side-turnering i Brasil 8.-9. juli. Det ble en nervepirrende affære, men da Oslo Ballers bommet på stillingen 4-3 til MJO kunne sørlendingene slippe jubelen løs.

Med 0-0 etter full tid mellom MJO og Oslo Ballers måtte det straffekonk til for å kåre en vinner. Avgjørelsen kom da Oslo Ballers bommet på stillingen 4-3 til MJO.

– Det føles helt konge altså, vi hadde troa på det hele veien fra begynnelsen av, og å stå her det er helt uvirkelig. Det blir kos å møte Neymar, det er helt sykt at vi får den muligheten, sier lagkaptein Jens Tønnessen Jernæs etter finaleseieren som sender gutta til Brasil.

Talentfull sørlandsmix

MJO-spillerne er håndplukket fra diverse sørlandsklubber for å kunne stille med et lag godt nok til å nå Brasil. Stallen består av Jens Tønnessen Jernæs (18) og Torstein Jørgensen (18) fra Donn FK, IK Start-spillerne Mats Johansen Olsen (18), Philip Aukland (17) og Joacim Holtan (17) og Vindbjart FK-spillerne Hans-Robin Enoksen (17) og Kristoffer Sindholt Syvertsen (17). Og det er en talentfull gjeng som reiser over til Brasil, blant annet har Søgne-guttene Aukland og Enoksen tidligere takket nei til tilbud fra Premier League-klubben Stoke. Sistnevnte ble hentet inn på MJO-laget via Facebook i siste liten før avreise til Oslo.

Bak fra venstre: Joacim Holtan, Jens Tønnessen Jernæs, Torstein Jørgensen og Mats Johansen Olsen. Foran fra venstre: Philip Aukland, Kristoffer Sindholt Syvertsen og Hans-Robin Enoksen.

– Vi har jobbet veldig mye på overgangsmarkedet med å finne de rette typene, sette sammen et godt lag, og det synes jeg vi har klart veldig bra, forklarer Tønnessen Jernæs.

Sikter høyt

Gutta reiser til Brasil med håp om å utkonkurrere vinnerlagene fra de 42 andre deltakerlandene, og innrømmer at det blir spesielt å representere Norge på brasiliansk jord – ikke minst etter at herrelandslaget og kvinnelandslaget feilet i kvalifiseringene til fotball-VM i Brasil 2014 og sommerens Rio-OL.

MJO-gutta med den symbolske Brasil-billetten. Fra venstre: Joacim Holtan, Jens Tønnessen Jernæs, Hans-Robin Enoksen, Torstein Jørgensen, Mats Johansen Olsen, Philip Aukland og Kristoffer Sindholt Syvertsen.

­– Det blir gøy å representere Norge, men det føles ikke helt som om det er sånn det er, sier Enoksen, før kaptein Tønnessen Jernæs stolt legger til:

– Når vi går ut på den banen der er vi fem representanter for det norske folk, det vil vi at hele Norge skal vite.

Under kan du se videoklipp fra finalen:

Dette er Neymar Jr’s Five:

- Neymar Jrs egen signaturturnering, arrangeres for første gang i 2016

- Arrangeres i 43 land verden over for spillere mellom 16-25 år, åpen klasse – ingen kjønnsinndeling

- Globalt deltar 69016 spillere fordelt på 10792 lag

- Fem norske kvalifiseringer i Trondheim (30. april), Ålesund (1. mai), Bergen (21. mai), Kristiansand (28. mai) og Oslo (4. juni), norsk finale i Oslo 5. juni

- Vinnerlaget fra hvert land møtes til verdensfinale på Neymar Jrs eget fotballinstitutt i Barcelona-stjernens hjemby Praia Grande i Brasil 8.-9. juli

- Det globale vinnerlaget blir invitert av Neymar til Barcelona der de får være hans personlige gjester på en Barcelona-kamp

- Formatet er five-a-side-fotball: Hvert lag har opptil fem spillere på banen og to på benken, totalt sju spillere

- Spesiell tvist: Hver gang et lag scorer mister motstanderen en spiller

- Vinneren er det laget som har flest spillere igjen etter ti minutter eller som klarer å slå ut alle motstanderne