Emilie Olimstad (f.v.) fra Åmli, Mathias Berntsen fra Åmli og Nils Ringøen fra Kristiansand gleder seg til å få meget solid internasjonal matching i Mexico. Emilie Olimstad (f.v.) fra Åmli, Mathias Berntsen fra Åmli og Nils Ringøen fra Kristiansand gleder seg til å få meget solid internasjonal matching i Mexico. Foto: Detlef Gottwald Fotografie/privat/King of the court

Sørlandstrio til verdensserie i Mexico

Emilie Olimstad, Mathias Berntsen og Nils Ringøen er blant de ti norske landslagsutøverne som fra fredag skal spille verdensserie i sandvolleyball i Mexico.

Denne gangen har Det internasjonale volleyballforbundet FIVB gjort noen tiltak for å få mest mulig utbytte av de ekstra kostnadene som kommer på grunn av smittevernet. I Cancún, Mexico skal det ikke spilles bare én turnering, men hele tre på rad. Utøverne blir plassert isolert på hotellrom, og det er kun laget og trenere som blir deres nærkontakter. Dersom ikke reglene følges opp av spillerne, vil de få en bot, og i verste fall risikerer de å bli kastet ut av turneringen.

Norge reiser med ti utøvere som skal spille turneringene, fire kvinner og seks menn. Blant dem er tre sørlendinger, som alle gleder seg stort.

Konkurransesugne

– Jeg har ikke spilt særlig mye sandvolleyball de to siste årene, siden jeg har spilt profesjonell volleyball i Tyskland. Min ranking i sandvolleyball er derfor lav. Fokuset nå er å få trent så mye som mulig her i Mexico, mens konkurransen er en slags bonus der vi får testet oss litt. Disse tre turneringene er forberedelser for Continental Cup i Østerrike der jeg er tatt ut sammen med Sunniva Helland Hansen, Ingrid Lunde og Ane Guro Hjortland, sier Emilie Olimstad fra Åmli.

Mathias Berntsen er også fra Åmli og han er imponert over anlegget i Cancún:

– Det er utrolig fint! FIVB har gjort en skikkelig innsats for oss utøverne. Jeg har hatt 1,5 uke med oppkjøring på Tenerife i forkant, så formen begynner å bli bra. Det er veldig mye vind her i Cancún, så det blir krevende forhold å spille i. Sesongen er satt opp på en god måte med tanke på koronasituasjonen. Vi får spilt seks-åtte turneringer, noe som er veldig bra i forhold til fjoråret, hvor vi kun fikk spilt EM.

Kristiansanderen Nils Ringøen kribler også etter å konkurrere igjen:

– Turneringen er den nest høyest ranket turneringen som FIVB arrangerer, og alle de beste lagene i verden skal delta. Jeg gleder meg sykt til å møte så gode lag. Og ikke minst å få muligheten til å slå lag som på papiret er et bedre enn oss, det er ikke så mye som slår den følelsen. Hovedmålet mitt er å klare å kvalifisere oss inn i turneringene. Klarer vi det, er resten en bonus!

Mol/Sørum er toppranket

Anders Mol og Christian Sørum går inn i turneringene som seed nummer 1, og de deltar sammen i de to første turneringene. Deretter reiser de videre til Madrid for å forberede seg til Continental Cup sammen med Hendrik Mol og Mathias Berntsen. Hendrik Mol og Berntsen skal spille sammen i første turnering, men bytter partnere til den andre turneringen. Det tredje norske herrelaget, Nils Ringøen og Svein Solhaug, skal spille alle tre turneringene. Første og siste turnering spiller de sammen, og i andre turnering skal Ringøen spille sammen med Berntsen, og Solhaug med Hendrik Mol.

Fra venstre: Osteopat Andreas Sveinungsen, Christian Sørum, Jostein Olimstad, coach Anders Mol, Svein Solhaug, Mathias Berntsen, Hendrik Nikolai Mol, Nils Ringøen og coach Kåre Mol. Foto: Jostein Olimstad

De fire kvinnene som reiser til Cancún er Ingrid Lunde, Ane Guro Hjortland, Emilie Olimstad og Sunniva Helland-Hansen. Lunde spiller sammen med Helland-Hansen i de to første turneringene, men bytter makker til Olimstad i siste turnering. Hjortland skal spille tredje turnering med Helland-Hansen, og med Olimstad i de to første turneringene.