Har ventet et halvt år på seier

Kristiansand-hesten Eikjærva tok mandag kveld årets andre seier da hun imponerte på Klosterskogen.

Publisert: Publisert:

Eikjærva dro mandag unna i knallhardt tempo i front og hadde likevel krefter nok til å seile unna til en imponerende seier på ny personlig rekord, 1.26,1a/2100 meter. Foto: Hesteguiden.com

Brukergenerert innhold

  • Richard Ekhaugen, samfunns- og mediekontakt Sørlandets Travpark
Denne artikkelen er over ett år gammel

SKIEN: Seieren kom på dagen et halvt år etter hoppas forrige triumf i løpsbanen.

Det var en tydelig rørt trener og medeier Jonny Kongevold som uttrykte sin glede på TV-kanalen Rikstoto Direkte etter at fem år gamle Eikjærva krysset mållinjen først som overlegen vinner i Skien mandag kveld.

Ny pers

– Vi har ventet lenge på denne seieren, den har sittet langt inne. Dette var moro, innrømmet Kongevold som eier Eikjærva sammen med Alf Torfinn Skeie fra Eiken.

Eikjærva dro unna i knallhardt tempo i front og hadde likevel krefter nok til å seile unna til en imponerende seier på ny personlig rekord, 1.26,1a/2100 meter.

– Eikjærva er rett og slett fremragende, utbasunerte løpsreferent Ola Slåtsveen da sørlandshoppa krysset mållinja.

Karrierens 32. seier

Troll Svenn tok i helga sin første seier siden juni. Foto: Hesteguiden.com

Seiersmaskinen Troll Svenn fortsetter sin seiersgang i travløp under sal. Mandag kveld tok den Kjell Løvdal-trente vallaken sin sjuende seier i det 12. forsøket i 2019. Sammen med sin faste makker Helene Kolle toget Troll Svenn rundt konkurrentene nedover den siste langsiden, og allerede midt i den siste svingen var seiersgrepet koblet. Troll Svenn fortsatte ufortrødent videre inn til klar seier på sterke 1.24,9/2140 meter, hestens raskeste tid i montédisiplinen noensinne. Forrige seier for Troll Svenn kom i juni, og det var en svært fornøyd Kjell Løvdal som lot seg intervjue etter at triumfen var et faktum.


– Det var godt å få hull på byllen, han sto for tur til å vinne i dag. Han så veldig fin ut, mente den dyktige travtreneren fra Vegårshei.
– Troll Svenn gjør det egentlig ganske lett. Han er veldig bra, roste rytter Helene Kolle.

Det er Svenn Songe som er lykkelig eier av den råsterke sørlandshesten. 

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Trav
  2. Kjell Løvdal