Tror på nytt NM-gull etter sterk VM-debut

Etter to norgesrekorder og sjetteplass i VM-debuten løfter jeg snart for mitt tredje strake NM-gull.

Publisert:

Styrkeløfteren Carl Petter Sommerseth (33) fra Lyngdal var bare rundt 20 kilo sammenlagt bak pallplassen i helgas VM i Helsingborg i vektklassen minus 120 kilo. Foto: Per Gunnar Roalkvam (arkivfoto)

Brukergenerert innhold

  • Carl Petter Sommerseth
Denne artikkelen er over ett år gammel

UTØVERBLOGG: I mine tre øvelser i mitt første styrkeløft-VM ble resultatene 305 kilo i knebøy, 215 kilo i benkpress, og 342,5 kilo i markløft. Det gir totalt 862,5 kilo på 119,8 kilo kroppsvekt. Jeg perset i knebøy, benkpress og totalt. Jeg satte norgesrekord knebøy og sammenlagt.

Jeg ble nummer seks totalt og var veldig nær medalje i benkpress og markløft. I sistnevnte løftet jeg like mye som de som ble nummer to og tre, men ble nummer fire grunnet høyere kroppsvekt enn dem.

Jeg er kjempegodt fornøyd med VM-debuten, som har gitt meg masse god erfaring. Britiske Tony Cliffe, som løftet totalt 920 kilo (327,5 kilo, 242,5 kilo og 350 kilo), viste hvor standarden for å være best i verden ligger. Jeg skal samle overskudd fram mot NM i Stavanger om halvannen uke og håper på nye perser da. Målet er også å vinne mitt tredje NM-gull på rad.

Les flere innlegg fra Carl Petter Sommerseth her

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Carl Petter Sommerseth
  2. Styrkeløft
  3. Blogg