Tidenes mageplask?

Det gikk ikke som det skulle da norgesmester Emil Ruenes Jacobsen (18) var på stupetrening i Aquarama.

Publisert:

Emil Ruenes Jacobsen var rimelig rød over hele magen etter mandagens mageplask. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Arne Tellefsen, Kristiansand Stupeklubb

KRISTIANSAND: Emil har vært medlem i Kristiansand Stupeklubb siden han var sju år, og har vunnet 13 aldersbestemte NM-gull. På mandagens trening spilte ikke timingen på lag på enmeteren, der han skulle utføre fire saltoer uten nedslag. Tidligere har Emil utført 3,5 saltoer med nedslag en rekke ganger. Han forteller selv:

– Når man øver inn nye og vanskelige stup, er det ganske vanlig å lande feil. Jeg har flere ganger landet på magen og ryggen fra alle høyder. Det gjør vondt der og da, og er skummelt når man skal prøve igjen, men hvis man prøver igjen og klarer det, opplever man en utrolig mestringsfølelse.

Se video av mageplasket her:

– Det verste som har skjedd med meg etter å lande feil er en ødelagt trommehinne. Men jeg har opplevd hendelser hvor folk har begynt å hoste blod etter ryggplask fra ti meter. Det hender også at folk treffer brettet, som ofte fører til hjernerystelse og lignende, forteller Emil, som går avslutningsåret på toppidrettslinja på KKG.

Se et vellykket stup fra Emil her, også i Aquarama:

Emil Ruenes Jacobsen deltok i sitt første NM i 2014 og har fått to bestemannspokaler for sin årsklasse, 13 NM-gull aldersbestemt, 12 NM-sølv aldersbestemt, to sølv og to bronse i nordisk aldersbestemt og ett sølv og tre bronse i senior-NM. Foto: Arne Tellefsen

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kristiansand Stupeklubb
  2. Aquarama
  3. Stup