Våg-tap i lokaloppgjøret

Våg Håndball fikk det tøft mot serieleder Grane Arendal og tapte 32–39.

Publisert: Publisert:

Våg-trener Mark Hawkins med timeout i helgas 2. divisjonskamp i Sør Amfi. Foto: Odd Ivar Hjetland

Brukergenerert innhold

  • Trond Sørøy, IK Våg Håndball
Denne artikkelen er over ett år gammel

ARENDAL: Etter tre fine seire i 2019 ble den suverene tabellederen Grane Arendal for sterke i lokaloppgjøret søndag kveld. Våg tapte med sju mål og var ikke fornøyd med egne prestasjoner i kampen.

– Vi er veldig skuffet over lagets gjennomføring av denne kampen, oppsummerer målvakt Benedicte Udjus og legger til:

– Vi manglet innsats i 1. omgang og var lite håndball-smarte i slutten av 2. omgang. Vi slapp inn altfor mange mål.

Våg hadde føringen i kampen de første 10 minuttene og Merlinda Qorraj (ti mål i kampen) og Mathilde Flo Hjetland (åtte mål) kom ofte til gode muligheter som ble omsatt i scoringer. Så våknet etter hvert serielederen med langt flere erfarne spillere i stallen og tok over kommandoen.

– Vi begynte greit i 1 omgang, det var jevnt de første ti minuttene, forteller Benedicte Udjus.

– Etter hvert begynte forsvaret vårt å rakne, vi kommuniserte lite med hverandre. Det var lite som fungerte bakover, noe som gjorde det vanskelig å stå i mål. Fremover hadde vi lite bredde i spillet og gjorde noen dårlige valg når vi avsluttet.

16-årige Emma Lindal imponerte med fem mål fra linja i kampen mot Grane. Foto: Odd Ivar Hjetland

Våg lå under med sju mål til pause. Dette var verken spillerne eller trener Mark Hawkins fornøyde med og de ble enige om å framstå bedre sammen i andre omgang.

– Vi hadde i pausen bestemt oss for å legge mer innsats i spillet og forsøke å heve nivået betraktelig, kommenterer Udjus.

– Vi spilte mye bedre den første delen av andre omgang og det ga oss en ny giv. Vi fikk en del redninger, deriblant strafferedninger, som ga oss en ny boost. Grane var likevel aggressive og straffet oss når vi gjorde feil framover. Dette førte til at det ble vanskelig å komme nærmere enn fire mål bak. De siste minuttene av kampen mistet vi hodet og ga dem lette kontringsmål, noe som var veldig surt, sukker Udjus.

Grane Arendal vant kampen 39–32 og satte en stopper for seiersrekka til Våg i 2019. I Karusshallen i høst ble det også sjumålstap i lokaloppgjøret.

Våg-målvakt Benedicte Udjus. Foto: Odd Ivar Hjetland

– Ja, vi tapte med også med sju mål forrige gang vi spilte mot Grane, men jeg føler likevel vi er nærmere denne gang. Vi ga aldri opp og kjempet i 2. omgang, men det ble litt for mange «juniorfeil». Vi vet hva som kommer og hva vi møter, men vi klarer likevel ikke sette en stopper for det. påpeker Udjus.

Hun skryter litt ekstra av lagvenninne Merlinda Qoraaj.

– Merlinda kom inn og gjør en god jobb i angrep. Hun er direkte på mål og er aggressiv, hun ble også kåret til banens beste spiller og var kampens toppscorer med ti mål.

Til tross for tapet, er Våg fortsatt nummer seks på tabellen.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Håndball
  2. IK Våg Håndball
  3. Grane Arendal