Kristiansand-skatere til X Games

Jonas Carlsson (16) og Fredrik Tangerud (21) imponerte stort i lørdagens kvalifisering.

Jonas Carlsson (t.v.) og Fredrik Tangerud. Foto: Unn Carlsson

Brukergenerert innhold

Kristiansand Skateklubb
Publisert:

OSLO: 12 skatere fra hele landet var med i kvalifiseringen i Oslo Skatehall og nivået var høyt. Kristiansand stilte med fire skatere. Jonas og Fredrik kvalifiserte seg altså til X Games i Telenor Arena, som arrangeres kommende lørdag ettermiddag.

Her skal de gjennom en nordisk kvalik, der de møter seks skatere fra Danmark, Finland og Sverige. Kun en av dem går videre til semifinalen i Men’s Street Skateboarding i Telenor Arena senere på lørdagen. Der skal i alt ti skatere konkurrere om X Games-tittelen (seks av dem i i selve finalen).

– Jeg er veldig fornøyd med kvaliken. Det var litt overraskende at det gikk så bra siden jeg ikke landa ett eneste triks i mine to første av tre runs, sier Fredrik Tangerud og utdyper:

– Jeg endra litt mentalitet i den siste og hadde det bare gøy, som man skal når man skater, og da klarte jeg alt. Nå gleder meg til å skate i den nordiske kvaliken. Jeg skal gjøre så bra jeg kan og ha det gøy samtidig.

Også Jonas Carlsson gleder seg:

– Etter å ha skatet i 12 år er dette noe av det største jeg skal være med på. Jeg er veldig godt fornøyd med kvalifiseringen. Den som har dagen, går til finalen!

Fredrik Tangerud viser sine skills:

Noen tricks fra Jonas Carlsson:

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785