I helga har U19-lagene vært på tur til Sandane i Sogn og Fjordane for å delta i U19 NM i volleyball. Samtidig har KSK arrangert NM for U15 på hjemmebane i Gimlehallen. Dette ble en drømmehelg for klubben.

U19

Den største overraskelsen var nok gullet til jentene i U19-klassen. De dro til Sandane med en drøm om å nå semifinale. Jentene tok seg trygt gjennom gruppespillet fredag og var klar for sluttspillet. Sandved og Lierne ble slått greit 2-0, og det virket som jentene hadde full kontroll. I semifinalen møtte de bedre motstand mot Førde, men storspilte, og vant også denne kampen 2-0 og var dermed klare for finale mot KFUM Stavanger.

I første sett startet spillerne med knallbra servepress, gode mottak og tøffe angrep, og vant 25-19. I andre sett satt ikke mottakene like bra og KFUM Stavanger vant 25-20. Godt servepress ga et godt forsprang i tredje sett. Selv om KFUM Stavanger spiste inn på forspranget, vant KSK 15-7 og kunne slippe jubelen løs. Det gode spillet resulterte i tre ”all star” premier til laget; Ane Askeland for beste legger, Martine Kragholm for beste kant og Renate Bjerland for MVP, (most valuable player).

Spesielt imponerende er det at de aller fleste jentene har to år igjen i U19-klassen. Det er med andre ord en ung og talentfull gjeng!

KSK G19. Bak fra venstre: Nina Berg, Håvard Willoch Bergsvik, Henrik Nesje,Karl Jørgen Mosvold, Jonas Stiansen, Torje Thorkildsen, Sondre Haugdal Finne, Sveinung Berg Olsen og Håkon Mydland. Foran: Martin Bechmann-Hansen, Torjus Kleivane og Anton Ringøen.

Guttene hadde ikke like store forhåpninger som jentene. Målet var å komme blant de to beste i pulja, slik at man var med å kjempe om medaljer. Marginene var ikke på deres side, og de tapte begge kampene. Spesielt var tapet mot Sotra en bitter pille å svelge, ettersom guttene hadde matchball i 2. sett. Sotra ble imidlertid for sterke og vant både andre og tredje sett. Dermed var en niende plass det beste KSK kunne få. Først møtte de Gneist fra Bergen. I denne kampen viste de hva de kan, og vant enkelt 2-0. I neste kamp mot Molde, møtte de bedre motstand. I første sett vant de enkelt 25-16. Andre sett ble tøft og de tapte 25-17. Tredje sett ble også spennende, men guttene fra Kristiansand var sterkest mot slutten og vant 15-11.

I kampen mot Asker spilte guttene fra KSK bra. Første sett var jevnt hele veien, men Asker dro fra mot slutten og vant 25-21. Andre sett ble like jevnt og lagene fulgte hverandre hele veien. Denne gangen holdt KSK hodet kaldt og vant 25-23. I tredje sett fulgte lagene hverandre hele veien. Til slutt trakk Asker det lengste strået og vant 15-12. Tiendeplassen er et hederlig resultat for KSK-guttene, som i likhet med jentene stilte med et ungt lag. Neste uke skal de aller fleste spille NM U17 i Bergen. Da er det naturlig å sette seg et mål om å nå semifinale!

U15

Samtidig som U19-lagene var i Sandane, spilte to lag fra KSK og et lag fra Kristiansand Volleyballklubb U15 NM i Kristiansand.

gull

I JU15-klassen ble det gull til KVK (Kristiansand Volleyballklubb) som også gikk gjennom hele mesterskapet uten å tape ett eneste sett. Også her var det en utøver på hjemmelaget som fikk MVP-prisen, Melina Skaara (KVK). Jentene slo Koll fra Oslo i finalen. I bronsefinalen ble det seier til KSK over Gneist. Gull og bronse i jenteklassen viser at Kristiansand har veldig mange flinke utøvere i denne aldersklassen, noe som lover godt for den videre satsingen.

Vi gratulerer spillere og trenere på disse lagene, og er glade for at det gror godt i klubben!