Det er fem regionsfinaler på landsbasis og svømmere fra Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud danner Region Sør. Det er også flere svømmere i år som aspirerer til landsfinalen i ÅM som kommer i april måned.

I fjorårets landsfinale var faktisk Agder den svømmekretsen som vant flest førsteplasser sammenlagt. Da vant Lillesand-gutten Ole Marius Rist Jensen (nå KSA) årgang 2001 foran klubbkamerat i KSA, Dennis Aateigen, mens like gamle Malene Rypestøl fra Varodd toppet blant jentene.

Meget overraskende vant Lillesands gutten Ole Einar Ueland årgang 2003 etter solide perser. Endelig kom Vågsbygdjenta Solveig Bratland på bronseplass sammenlagt etter å ha vunnet 100m butterfly meget suverent.

Det er i tillegg flere svømmere som vil kjempe om medaljer sammenlagt i årsklassene i områdefinalen.I den sterke 01-klassen nevner vi også Doffen Lohne fra KSA, Juni Iversen Refstie fra Varodd og Othine Ruenes fra KSA.

Videre vil nok de fire KSA-guttene Sander Busterud, Håbesland Klausen, Titus Phillipson og Birk Lee Johansen ganske sikkert kjempe om medaljene i klasse 02. I samme årgang for jenter er vi spente på Cathrine Fagge fra Lillesand og Julie Jespersen Hansen fra Farsund som kan hevde seg pent.

Vi har nevnt Lillesand-gutten Ole Einar Ueland, nå KSA som vant finalen i fjor, men også Martin Holteberg fra Farsund kommer ganske sikker til å komme høyt også i år i årgang 03. Tirill Hammerstrøm og Marthine Strædet Helmundsen fra Vågsbygd SLK vil ganske sikkert hevde seg pent i jentenes 03-klasse i klubbvenninnen Solveig Bratlands sykdomsfravær men her er flere jenter som kan overraske.

I 04-klassen vil nok Jonas Oudalsstøl fra Vågsbygd kjempe helt i toppen og kanskje også kvalifisere seg til landsfinalen. I jentenes 04-klasse ser vi at Mandalsjenta Tirill Rørvik og Marie Hovda Kristiansen fra Varodd har muligheter til medalje.

Oskar Erklev fra Vågsbygd har beste påmeldingstider i klasse 05, og ligger meget godt av til flere distanseseirer og sammenlagtgull. En meget spennende svømmer! Klubbkamerat David Ommundsen har her kommet med stormskritt denne sesongen og vi er spent også på ham.

Vågsbygd SLK har en spennende gjeng med jenter i yngste årgang som er 06. Tre av jentene, Mari Riiser Javenes, Julie Askland Raanes og Helene Vestberg med foreldre som har vært tidligere gode svømmere kan absolutt kjempe om medaljer sammenlagt.

I guttenes yngste klasse ligger Mandals-gutten Mikkel Ringsø Misje godt an og har en mor, Heidi Ringsø, som vant førsteplass i ÅM!