Tirsdag kveld var det fellestrening for voksne, og mer enn 20 kvinner og menn fra 20 til godt over 60 år hadde møtt frem. Kveldens trener var Arild Jørgensen, og han sørget for gode teknikkråd før det ble kjørt en intervalløkt som siste del av fellestreningen.

Oddersjaa ønsker å få til et treningsmiljø også blant voksne skiløpere. De som møter frem på denne treningen er enten nybegynnere, folk med litt rulleskierfaring og også noen som har gått noen år på rulleski men ønsker å forbedre teknikk og form.

Ifølge trener Arild Jørgensen er et av målene å gi folk mot og lyst til å prøve seg på et av turrennene til vinteren. Eller forbedre resultatet fra forrige sesongs deltakelse i for eksempel Hovden Tour.

Alle skiglade er velkommen på denne treningen, enten de er medlemmer i Oddersjaa eller bare har lyst til å bli bedre skiløpere. Når snøen kommer, blir det trening med ski på beina i en av byens lysløyper.

Men det er langt fra bare voksne som benytter den nye rulleskiløypa på Kongsgård som sto ferdig sommeren 2012. Flere ganger i uka benyttes løypa av Oddersjaas yngre skiløpere, og det formelig myldrer av skiglade jenter og gutter på treningene.

Dette anlegget må være et av de mest vellykkede idrettsanleggene som er bygget i Kristiansand de siste årene. Med kontorplass i klubbhuset like ved løypa kan vi daglig se at løypa brukes av store og små. Fra tidlig morgen til sene kvelden.

Enkelte har klaget over at lyset er litt svakt på enkelte punkter i løypa, men det jobbes det med og blir etter alt å dømme forbedret fra neste år.

Og når snøen kommer, så blir det kjørt skiløyper i flerbruksløypa på Kongsgård, løypa som ble realisert takket være Parkvesenet i Kristiansand, spillemidler og ikke minst er raust bidrag fra Kristiansand Sanitetsforening.

Og med Oddersjaa som pådriver og med skifaglig kompetanse.