Cupen som ble avholdt for 28. gang har med årene blitt en veletablert turnering med utøvere fra Norge, Danmark, Sverige, Finland, Tyskland og England. GBK hadde også med seg Marielle «Mulle» Vermedal Hansen fra Bergen med på turen ned til Danmark. Marielle er tidligere verdensmester i kickboksing og en svært rutinert utøver.

Lørdagen startet godt med seier til Marielle i innledende runde mot en svært sterk tysk utøver. Marielle går en svært bra kamp og vinner klart 3-0. Hun møter en nok en rutinert og veldig tøff tysker i finalen, men Marielle gjør alt riktig og vinner også denne 3-0. Gull til Marielle.

Ruslan Shidokaev (69 kg) vinner innledende runder og går videre til finale hvor han møter Sune Heldtberg, som er ranket som nummer fire i sin vektklasse i Danmark. Ruslan vinner første runde, runde nr 2 går til dansken, og får beskjed i hjørnet om at alt avgjøres i siste runde. Ruslan legger inn giret og vinner siste runde med trampeklapp fra tribunen. Gull til Ruslan og medaljefesten er i gang for alvor.

Armintas Dluccckys (91 kg) møter Ditlev Rossing fra Danmark i semifinale. Armintas fikk et tap mot Ditlev tidlig i sin debut som A-Bokser. En langt mer erfaren Armintas er klar for nytt oppgjør og revansj mot dansken. Tungvekterne gir publikum en forrykende kamp som Armintas vinner 2-1. Nok et gull til en meget fornøyd Armintas.

Sardor Kamalov (75 kg) møter en danske i finalen. Sardor gjør en veldig bra kamp, men blir truffet godt et stykke ut i første runde og får komplikasjoner med en tann. Apparatet rundt velger helt riktig å stoppe kampen og Sardor taper finalen på TKO. Uavhengig av dette så går Sardor en bra kamp som helt fint kunne gått hans vei uten komplikasjoner. Sølv til Sardor.

Så har turen kommet til Sofie Berntsen (57 kg, junior), hun skal møte sittende dansk mester Sofie Gummeson på hjemmebane. Sofie Berntsen har et tap mot den danske mesteren for en snau måned siden, og det krever en svært sterk utøver å skulle klare å nullstille seg i forkant at denne kampen. Sofie virker meget sharp under oppvarming og apparatet rundt begynner å ane muligheter for at dansken skal få en tøff dag på jobben. Sofie går inn i ringen uten respekt for dansken og gjør en kjempekamp. Sofie vinner 2-1 mot dansk mester på hjemmebane, og gullet til Sofie er et faktum.

Neste mann ut er Daniel Grande (57 kg, Ungdom). Daniel har vist svært bra progresjon og har gått tett med kamper den siste tiden. Det legges en god gameplan i forkant av finale mot nok en dansk utøver og Daniel tar styring fra første sekund. Dansken får summet seg litt i andre runde og det er gjevnt i inngangen til tredje og siste runde. Daniel vil mest, gjør en forrykende siste runde og vinner kampen 2-1 med en meget stolt onkel i ringhjørnet. Nok et gull er et faktum!

Sist ut er Helge Engesland (69 kg). Helge har hatt en gjevn fin oppadgående kurve i lang tid, og viser hvor skapet skal stå i finale mot nok en dansk utøver. Helge treffer dansken godt med en hook mot slutten av første runde og dansken får en telling. Dansken er tøff, henter seg inn og presser Helge godt i andre runde. Tross iherdige forsøk fra dansken så kommer ting til kort. Helge treffer med en presis venstre hook og følger opp med en høyre kryss som sender dansken i gulvet for andre og siste gang. Kampen stoppes og Helge vinner soleklart på KO, gull til Helge!

Totalt ble det altså fem gull og en sølvmedalje til Grimstad Bokseklubb, i tillegg fikk Helge Engesland pokal for beste fighter! Stor takk til danskene for et meget velfungerende og fint arrangement, GBK kommer garantert tilbake. Hadle Holm og Kenneth Grande var lagledere denne helgen i Danmark.