Viking startet best. KIF overtok og hadde ledelsen ved pause. Men i andre omgang ble hjemmelaget overkjørt, takket være en glitrende Vikingkeeper.

Viking startet best og hadde en beskjeden ledelse frem til midten av første omgang. Da tok KIF over, og kontrollerte kampen inn mot pause med en ledelse som varierte med helt opp til fem mål. Da pausesignalet gikk, hadde KIF en ledelse på 14-10.

I andre omgang kom det først to raske Viking-scoringer. KIF holdt på sin knappeledelse frem til cirka ti minutter ut i andre omgang. Derfra og ut kampen kontrollerte gjestene fra Rogaland kampen, og det endte med en seier på 24-27.

Mathias Christiansen ble KIFs toppscorer med fem mål. Foto: Foto: Hallgeir Oftedal.

Klasse-keeper

Tidlig i kampen viste Vikingkeeperen klasse med en rekke storartede redninger. Han fortsatte gjennom hele kampen med klasseredninger, og KIF-spillerne fant aldri ut av hvordan de skulle score mål på den høyreiste keeperen som reddet, gang på gang.

Det var derfor helt fortjent at han fikk bestemannsprisen på det gjestende lag. Ufortjent var det heller ikke at KIFs keeper Adin Sehovic ble kåret til hjemmelagets beste spiller.

Mistet kontakten med topplagene

Selv om Sehovic hadde flere praktredninger, var det Vikings keeper som sørget for at laget fikk to poeng og dermed kom på en noe sikrere plass over nedrykksstreken på tabellen. For KIF betyr tapet at laget mister kontakten med lagene over og kvalifiseringsplass for eliteserien.

Statistikken fra kampen viser at KIF hadde 40 skudd og 24 mål. Viking scoret på 27 av de 31 registrerte skuddene.

Gøy i første omgang

-Det var gøy i første omgang. Da var vi gode. Men dessverre blir vi i andre omgang ikke gode nok. Noe av årsaken er at vi har mange skadede spillere, og bare tre backer intakt. Det er få spillerne på trening av den grunn, og dermed høy belastning på spillerne. Heldigvis har vi nå to uker med kampfri hvor vi kan redusere belastningen noe på spillerne, og få tilbake de skadede spillerne slik at vi blir mer slagkraftige, sier KIFs kaptein Adin Sehovic.

-Vi er dårlige i forsvar. Og det tar vi med oss i angrep. Faller sammen og klarer ikke å komme oss opp igjen, sier kapteinen om dagens kamp.

Målscorere KIF: Mathias Christiansen 5, Stig Abrahamsen 4, Johannes Jåsund 4, Aleksander Aabel 4, Sindre Rosseland Sørli 2, Kristian Thyssen 2, Bendik Holstad 1, Erlend Årstein Hansen 1, Stian Michaelsen 1

Utvisninger: Begge lag 2 x 2 min.

Tilskuere: Ca 200 i Gimlehallen.