Onsdag kveld tok Vegårshei-hesten sin femte strake seier på Oslo-ovalen.

Enkelte hester trives ikke med å bli transportert over lange distanser, og vil gjerne prestere dårligere enn det de gjør på hjemmebane. Kjell Løvdals Troll Svenn derimot ser ut til å stortrives med å reise de drøye 23 milene fra Vegårshei til Bjerke Travbane i Oslo.

Se video av innspurten her:

– Troll Svenn gjør gode løp på Bjerke hver gang. I stallene her er det trangt, og han er tett innpå alt som skjer. Da roer han seg, forklarte trener Kjell Løvdal etter løpet.

Konkurrentene blir nok en gang gjort til statister under Troll Svenns Bjerke-besøk. Foto: Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Gunnar Austevoll kusket Troll Svenn for 18.gang i karrieren, og onsdagens seier var deres åttende triumf sammen. Den utflyttede bergenseren var naturlig nok full av lovord om sørlandshesten.

– Troll Svenn er en veldig god hest, og det er en fornøyelse å kjøre ham, roste Austevoll på seremoniplass.

Eier Svenn Songe, nå bosatt i nettopp Oslo, oppsummerte sin hests fremganger meget treffende.

– Dette er bare fryd og gammen!

Vinnertiden ble 1.27,7a/2100 meter og seieren var Troll Svenns andre på tre starter i 2017.

Escada B.R., her sammen med Thor Borg, tok sin andre strake seier i Sverige. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Ytterligere sørlandsfremganger ble det på Sveriges hovedbane for trav, Solvalla. Jørn Amundsen fra Risør har gjort et lykkekjøp i fem år gamle Escada B.R. Etter forrige seiersløp flyttet sørlendingen hesten til den svenske stortreneren Björn Goop, og debuten i ny regi kunne ikke endt på bedre vis. Escada B.R. avsluttet strålende etter ryggløp og vant til slutt meget enkelt på 1.15,3a/2640 meter.