Tuva fra Oddersjaa med sølv i nordisk

I tillegg til sterke individuelle løp i nordisk juniorlandskamp vant Tuva Lislevand (17) sølvmedalje i stafett.

Publisert:

Tuva Lislevand i aksjon i Estland i helga. Foto: Hovden skigymnas

Brukergenerert innhold

  • Ole Endré Kallhovd, Oddersjaa SSK
Denne artikkelen er over ett år gammel

Etter en sterk innledning på sesongen var Tuva Lislevand en av seks jenter som ble tatt ut til å representere Norge under helgas nordiske juniorlandskamp i Estland.

Mesterskapet åpnet fredag med sprint i klassisk stil. På prologen gikk Tuva inn til en sterk 13. plass, nest best av de norske jentene. Hun var kun en fotofinish unna semifinaleplass.

Lørdag var det 5 km skøyting på programmet. Der fortsatte hun å imponere, og ble nummer seks. Hun var kun 28 sekund bak Ida Haapala fra Finland som stakk av med seieren.

Søndag ble mesterskapet rundet av med stafett, der Tuva fikk sjansen for det norske andrelaget. Der gikk hun en god andre etappe i 3 km skøyting. Med det bidro hun til at laget hennes gikk inn til en meget gledelig andreplass, 5,9 sekund bak det norske førstelaget som vant, og ni sekunder foran USA på tredjeplass.

Tuva forteller om gode opplevelser i Estland. Hun kunne gå med senkede skuldre, og gikk derfor hardt ut fra start – særlig på lørdag hvor hun imponerte med sjetteplass. I tillegg til medaljen på søndagens stafett tar hun ta med seg mye lærdom og gode erfaringer. Målet for resten av sesongen er å fortsette å kjempe om topp ti-plasseringer i norgescupen. På en topp dag er drømmen igjen å stige opp på pallen og ta medalje under norgescup eller junior-NM.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Oddersjaa SSK
  2. Estland