KBK-spiller tilbake i toppen etter korsbåndsskade

Vilde Espeseth (21) fra KBK er tilbake i norgestoppen etter 11 måneders ufrivillig fravær. Comebacket endte med seier i Oslo Cup.

Publisert: Publisert:

KBK-spiller Vilde Espeseth er opprinnelig fra Kirkenes, men har bodd i Kristiansand siden 2017. Foto: Badminton Europe (arkivbilde)

Brukergenerert innhold

  • Terje Dag Østhassel
    Kristiansand Badmintonklubb
Denne artikkelen er over ett år gammel

I Bygdøyhus i helgen fikk Vilde Espeseth fra Kristiansand Badmintonklubb sin kanskje største seier. Hun har riktignok to NM-gull fra 2016 og 2017, men ble satt kraftig tilbake da korsbåndet røk i februar i fjor.
– Siden da har hun gjort jobben sin, med god hjelp fra Olympiatoppen Sør. Drevet opptrening nøyaktig og regelmessig, trent teknikk, trent andre og vært en miljøfaktor i klubben for unge og eldre, sier KBK-trener Rik Hermans.

Vant i comebacket

Vilde Espeseth i semifinalen i damesingle. Bak sitter en av KBKs trenere, malaysiske Ikmal Hussain. Foto: Aksel Espeseth


Søndag var hun tilbake i singlemanesjen og vant damesingle i Oslo Cup med alle de beste i Norge til stede. I semifinalen mot toppseedede Elisa Wiborg fra Haugerud vant hun etter stødig, men først og fremst aggressivt spill. Og hun fortsatte i finalen mot klubbvenninnen og KBKs sportslige leder Helene Abusdal. Første sett var jevnt hvor begge spilte på sitt beste. Helene med sin nøyaktige og tålmodige badminton og Vilde med sin pågående stil som gjerne gir større feilprosent. 23/21- 21/11 stod det da finalen var over, og Vilde Espeseth var tilbake. Ikke dårlig timing en uke før eliteserien og tre uker før NM individuelt.Selma Bjørnestøl imponerte

Selma Kvarenes Bjørnestøl fra Kristiansand er helt i norgestoppen i U13-klassen. Foto: Privat

Også ei annen KBK-jente fikk mye lovord etter helgen, nemlig Selma Kvarenes Bjørnestøl (12) i U13-klassen. Selma spilte sju singlekamper og var ikke i nærheten av å tape et eneste sett. Hun har bra teknikk og spiller lurt. Men først og fremst vinner hun på at hun er så rask til beins. Hun flyter rundt på banen og når de vanskeligste baller.


Selma markerte seg også i doublene. Førsteplass i mixed med Sturla Mørk og 2. plass i damedouble med Hedda Berg Angell. Begge fra KBK.


Helgens turnering samlet som nevnt alle de beste i senior- og U13-klassen og gav for seniorenes del en pekepinn på hvordan lagkampene neste helg og NM om tre uker kan arte seg for KBK.

Selma Kvarenes Bjørnestøl i aksjon i single i Oslo-Cup. Foto: Aksel EspesethSpenning i eliteserien

– Vi har en veldig sterk dameside nå som Vilde er tilbake. På herresiden er vi ikke like sterke, men med malaysiske Ikmal Hussain på laget blir dette spennende. Og Jonas Østhassel (17) viste i doublespillene at han har tatt steget inn i senioreliten. Tredjeplass både i herredouble med en Moss-spiller og i mixed med Emma Wåland (18) var veldig bra, sier Rik Hermans.


Fortsettelsen kommer i Badmintonsenteret til helgen hvor alle de åtte lagene i eliteserien møtes til kamp. KBK skal spille mot Bergen, Stavanger, Frogner og Moss.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Badminton
  2. Kristiansand Badmintonklubb
  3. Vilde Espeseth