Kristiansand-stupere klare for nordisk mesterskap

Fire stupere fra Kristiansand Stupeklubb har kvalifisert seg til nordisk mesterskap for juniorer i Bergen 7.-9.desember.

Publisert:

Fra venstre: Julie Ruenes Jacobsen (13), Torleiv Rike (13), Eva Aamland (13) og Emil Ruenes Jacobsen (17). Foto: Thomas Ruud Jensen

Brukergenerert innhold

  • Thomas Ruud Jensen. Kristiansand Stupeklubb
Denne artikkelen er over to år gammel

KRISTIANSAND: Hovedtrener i klubben, Arne Tellefsen, er fornøyd med den gode fremgangen klubben har hatt hos sine yngre stupere:

– Vi tok 11 medaljer i NM-junior i oktober. Dette tror jeg må være rekord for klubben. Med Landsfinalen som ble arrangert sist helg på hjemmebane i Aquarama, har vi vist at vi er en av Norges fremste stupeklubber.

– Men det blir sterke konkurrenter vi møter i nordisk mesterskap. Vi håper stuperne kan prestere opp mot sitt beste i desember, sier Tellefsen.

Følgende lokale stupere er tatt ut på juniorlandslaget og skal representere Norge i konkurranse med de beste fra de andre nordiske landene: Julie Ruenes Jacobsen (13), Torleiv Rike (13), Eva Aamland (13) og Emil Ruenes Jacobsen (17).

Fra junior-NM i oktober sanket disse stuperne inn mange medaljer. Torleiv Rike ble norgesmester med tre gull samt bestemannspokal, Eva Aamland ble nNorgesmester med to gull og en sølv samt bestemannspokal, Emil Ruenes Jacoben ble norgesmester med en gull- og tre sølvmedaljer og Julie Ruenes Jacobsen med en bronsemedalje.

Arne Tellefsen forventer mye av disse stuperne i årene fremover.

– Disse flotte ungdommene er viktige forbilder for resten av klubben og viser at Sørlandet nok en gang kan løfte frem gode stupetalenter.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kristiansand Stupeklubb
  2. Stup