Berthelsen i NM-ledelsen

Carl Berthelsen (44) knallet til med taktisk triumf i NM-åpningen på Rudskogen.

Superbike-føreren Carl Berthelsen fra Kristiansand i aksjon på Rudskogen. Foto: Yngvar Brekke

Brukergenerert innhold

Johan Marius Svingen
Yamaha RacingTeam
Publisert:

Sist helg arrangerte Borg MC-klubb Tohjulsfestivalen i roadracing på Rudskogen Motorsenter. Arrangementet var årets første race i NM-sesongen 2019. Det var vekslende værforhold under NM-runden, og Carl Berthelsen gjorde en taktisk genistrek som holdt til seier i det andre løpet.

Sparte på dekkene

– Hele feltet startet på regndekk i finale 2, men det sluttet å regne cirka ti minutter før start, så banen var så å si tørr når vi kjørte ut. Jeg kom godt ut fra start, og la meg i et tempo jeg tenkte ville holde med tanke på at de myke regndekkene kom til å bli slitt utover i løpet. Vi skulle kjøre 14 runder, forteller Berthelsen.

Etter tre runder kjører tre av konkurrentene forbi og Berthelsen la seg bak i feltet og kontrollerte avstanden.

– Jeg så at de slet veldig mye dekk ut av svingene. Det la igjen svarte merker etter alle tre. Da rundt 75 prosent av løpet var kjørt, la jeg meg i ledelsen igjen. Da hadde jeg mye mer dekk igjen etter å ha kjørt et litt annet spor. Det begynte å regne mer på slutten av løpet, og da var det bare å kontrollere inn årets første seier, og ledelse i NM, smiler en fornøyd Berthelsen.

Marius Ripel Jensen ble nummer to i race 1, mens Jan Dalegården ble nummer tre.

I den første finalen ble Carl Berthelsen nummer to etter å ha kvalet inn som nummer fem i Superbike-klassen.

– Jeg kom litt dårlig ut i starten i løp 1, og brukte nok litt for lang tid på et par forbikjøringer. Det gjorde at Norvald Haaland fikk for stor luke og jeg klarte aldri å nærme meg. Jeg tok heller ingen unødvendige sjanser, forteller Yamaha R1-føreren.

Kongepokal henger høyt

I år deles det ut kongepokal i keiserklassen Superbike, og denne har Berthelsen vært svært nær å innkassere tidligere. Han tapte den med fattige to poeng sist det var kongepokal i Superbike.

– Kongepokalen henger selvfølgelig høyt, og jeg har vært så nær tidligere. Årets store mål er å vinne den, sier han.

Hvordan skal du få til det?

– Vi skal kjøre det vi klarer, men det blir ikke lett, for det er mange som har samme mål som oss. Tror det blir viktig å kjøre smart, og vi hadde en taktisk triumf denne helgen som gikk til vår fordel, forteller Berthelsen.

Han leder NM med ni poeng på Norvald Haaland. Haaland gjorde en tjuvstart i finale 2, og fikk en tidsstraff som gjorde at han endte på sjetteplass.

Kommende NM-runde kjøres 12. til 14. juli på Arctic Cirkel Raceway i Mo i Rana.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785