Følgende spillere var med på turneringen i Lillestrøm sist helg: Herman Seierstad Johnsen (RIL), Niklas Eilertsen (FK Vigør), Jesper Gravdahl,(IK Gimletroll), Nicolai Lysø (FK Vigør), Fredrik Sandberget (Hisøy), Jonathan Karlsen (Vindbjart FK), Einar Sirnes, (MK), Melvin Westergren (Randesund IL), Eskil Duesand Topland (FK Jerv), Pawel Tytyk (Flekkefjord FK), Børge Undheim (FK Vigør), Sebastian Fjellheim (FK Donn), Mathias Lande, (FK Vigør), Dennis Myrvold (Vindbjart FK), Erlend Vik (IK Gimletroll), Abdirahim Mohamud Ahemednur (Våg FK), Christian Wahlstrøm (FK Donn) og Balder Hansen (Risør). Håvard Karlsen

Agder-talenter vant eliteturnering

Et sammensatt G13-lag fra Agder representerte Start under en eliteturnering i helga, og de gikk helt til topps.

Ole Gerhard Sørensen
IK Start

LILLESTRØM: – Det arrangeres slike tiltak for lag mellom 13 og 16 år. Ettersom vi ikke har lag i 13-14-årsklassen, samarbeider vi med NFF Agder i den klassen, sier utviklingsleder Alexander Øren.

– Vi har en god dialog og et godt samarbeid. Vi står for alt av gjennomføring, mens NFF Agder tar ut laget. Så er det en trener fra fotballkretsen og en som representerer oss, fortsetter Øren.

Sist helg var det Joachim Eriksen fra Våg, og Nils Petter Jonassen fra Start som ledet laget fra sidelinjen.

Laget startet lørdag med 4-0-seier mot Bodø/Glimt og 1-1 mot Stabæk. Dermed vant de gruppa sin og var klare for A-sluttspill søndag.

Etter 3-2-seier mot Odd og 2-1 mot Brann sto de igjen som vinnere av helgas elitetiltak.

– Det viser jo at det gror godt ute i klubbene, så blir det spennende å følge dette 2006-kullet videre, sier Øren.

Han synes det er fint å se spillere fra Flekkefjord i vest til Risør i øst representere Start i slike turneringer:

– Det er en god måte binde fotballen i Agder sammen på, og så det en fin måte for oss å bli kjent med spillerne på, samtidig som de blir litt kjent med oss. Forhåpentligvis er slike turneringer en positiv greie for spillerne. De får matching på nasjonalt høyt nivå, som de får ta med seg tilbake til sin moderklubb.