Oskar Myrestøl Johansson (til høyre) fra Grimstad Sykleklubb heiver armen i triumf etter seieren i helgas fellesstart. Foto: Privat

Grimstad-syklist ungdomsmester for femte gang

Oskar Myrestøl Johansson var sterkest i helgas spurtoppgjør.

Brukergenerert innhold

Guttorm Fevang
Grimstad Sykleklubb
Publisert: Publisert:

Etter 20 runder i den 3,2 kilometer lange løypa ble det et skikkelig spurtoppgjør. Oskar vant foran Magnus Sørbø fra Gjerstad og Ivar Dyngeland Vik fra Fana.

– Det var godt å innfri forventningene jeg selv hadde, og å avslutte en god sesong med seier, sier en fornøyd Oskar etter å ha vunnet sitt femte strake ungdomsmesterskap.

Det var i helg at Grenland Sykleklubb arrangerte dette UM for landveissyklister. Tempo på lørdag og fellesstart på søndag. Grimstad Sykleklubb stilte med fem ryttere, som alle imponerte på sitt vis.

Oskar på toppen av seierspallen. Foto: Privat

Julia Bjerga i K13-årsklassen ble nummer fire både på tempoen og på fellesstarten. Seth Culley Palmgren i M12-årsklassen ble nummer 17 på tempoen og nummer 19 på fellesstarten. Sindre Hansen i M14-årsklassen ble nummer sju på tempoen og nummer seks på fellesstarten. Jonatan Fevik i M16-årsklassen ble nummer 37 på tempoen og fullførte fellesstarten. Anders Rustekaas Fevang i M15-årsklassen ble nummer 21 på tempoen og nummer sju på fellesstarten.

Oskar stilte med favorittstempelet på begge distansene. På tempoen skulle det vise seg at det ble en kamp mellom Oskar og Johannes Staune-Mittet fra Lillehammer. Tidsdifferansen dem to varierte mellom fem og sju sekunder på de forskjellige mellomtidene. I mål var Johannes fem sekunder foran. På tredje kom Magnus Sørbø.

Anders Rustekaas Fevang suste inn til en sterk 7. plass på fellesstarten. Foto: Privat

Etter en skuffende tempo var Anders Rustekaas Fevang strålende fornøyd med 7. plassen på fellesstarten. Han kjørte offensivt og klokt gjennom hele løpet, men tapte ett par plasseringer etter å ha startet spurten noe tidlig.

Julie Bjerga hevdet seg godt også i dette mesterskapet, slik som hun har gjort gjennom hele sesongen. Sindre Hansen var også fornøyd med helgas prestasjoner.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785