Søgne-skytter ble landsdelskretsmester

Under årets landsdelskretsstevne ble det storeslem til Agderskytterne da de besatte de fire første plassene i mesterskapet.

Publisert:

Fra venstre: Tredjemann Tor Harald Lund fra Søgne Skytterklubb, andremann Kim Johan Vemmelvik fra Kristiansand og omegn Skytterlag og vinner Peter Sørli fra Søgne Skytterlag. Foto: Drangedal skytterlag

Brukergenerert innhold

  • Stein Østbøll
Denne artikkelen er over to år gammel

DRANGEDAL: Best av alle ble Peter Sørli fra Søgne som forsvarte tittelen fra i fjor. Etter 246 poeng i den innledende skytingen hadde han skive to i finaleskytingen.

Her etterlot han ingen tvil og med 100 poeng her og 346 totalt sikret han seg seieren. Han var poenget foran Kim Johan Vemmelvik fra Kristiansand og omegn. På tredjeplassen på årets stevne, poenget bak Kim Johan, kom en gammel ringrev, Tor Harald Lund fra Søgne.

Den største overraskelsen på årets stevne sto imidlertid datteren til Kim Johan, Cecilie Vemmelvik for. Etter å ha skutt flotte 245 i den innledende skytingen hadde hun skive ni i finaleskytingen. Her ble det en litt skjev serie og 99 poeng og 344 totalt, men dette var ikke dårligere enn at hun ble beste kvinnelig skytter, beste skytter under 20 år i seniorklassene og nummer fire totalt. Cecilie er første års senior og det er meget sterkt å prestere slike resultater.

Peter Sørli og Cecile Vemmelvik. Foto: Kirsten Sørli

Det var også flere andre gode prestasjoner av Agderskytterne. Sammen med Arnfinn Bakkevoll fra Søgne sikret de tre på bildet seg seieren i samlagsskytingen for seniorer. De hadde 395 av 400 oppnåelige poeng. De var åtte poeng foran lag nummer to, Rogaland.

Blant de yngre skytterne ble det seier til Caroline Finnestad Lund fra Søgne i eldre rekrutt. Hun hadde 350 poeng, fullt hus, men seieren kom ikke uten kamp. Etter avsluttet skyting var de to skyttere som var likt og måtte ut i omskyting, og det holdt ikke med en omskyting. Det måtte to omskytinger til og da skilte det tilslutt en innertier mellom de to skytterne.

I juniorklassen ble det en fjerdeplass til Carolines storebror Andreas Finnestad Lund fra Søgne. Han hadde 347 poeng totalt.

Poengsummene i noen klasser lå nok litt under det vi er blitt vant til i det siste og det må nok tilskrives det varme været. Temperaturen under den innledende skytingen lå på rundt 25 grader og det er i varmeste laget inni en skytedress. Ellers må vi gi ros til arrangøren Drangedal skytterlag som gjennom en god dialog med kommune og brannvesen fikk lov til å gjennomføre stevnet.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Tor Harald Lund
  2. Skyting
  3. Drangedal