Julie løper Rosa sløyfe-løpet for bestemor

– Så gøy å være ambassadør for noe så fantastisk som Rosa sløyfe-løpet i Kristiansand. Jeg løper for bestemor, og alle andre kvinner, sier Julie Austvold Strand.

Publisert:

Julie Austvold Strand gleder seg til lørdagens arrangement i Kristiansand. Foto: Rosa sløyfe-aksjonen

Brukergenerert innhold

  • Trude Vibeke Nygaard Omland, Kreftforeningen

KRISTIANSAND: Lørdag 5. oktober braker det løs fra Aquarama på Tangen, når Rosa sløyfe-løpet kommer til byen for tredje gang. Julie var en av de 834 deltakerne som gjennomførte løpet i fjor.

Så langt er det godt over 500 påmeldte til årets løp. Julie oppfordrer unge og gamle til å hive seg med og gå eller løpe for en god sak. Hun håper det blir en rosa stim av løpere i Kristiansand.

– Rosa sløyfe-løpet er et fantastisk tiltak for noe som berører så mange. Det har vært motivasjon min for å søke som ambassadør i år, og for å løpe i fjor. For meg viktig både å hjelpe, men også vise støtte der man kan, sier Julie.

Løpet er for alle, om du selv er rammet av brystkreft eller ikke, om du vil løpe eller gå.

– Det er noe med hele arrangementet, og stemningen; her er det en deilig forståelse for at alle kvinner er fantastiske – om du har ett bryst, to bryst, eller ingen, det spiller ingen rolle. Det er givende å være en del av Rosa sløyfe-løpet. Veldig fint, rett og slett!

Aldersforskjellen mellom Julie og Bestemor er 60 år; Julie nærmer seg 24, mens Bestemor er 84. Julie er sikker på at de to hadde gjort Rosa sløyfe-løpet sammen, om bestemor hadde bodd i landsdelen.

– Bestemor synes det er fantastisk at jeg er ambassadør, og hun er veldig åpen om sykdommen. Vi to prater om alt og ingen ting, og kan sitte i stua og kjase lenge. Det at hun har vært så åpen om kreften, har hjulpet oss i familien veldig, det gjør at vi lettere kan stille opp for henne. Hun er også en utrolig støtte for meg, og det er stas å løpe Rosa sløyfe-løpet i Kristiansand for henne.

Rosa sløyfe-løpet arrangeres i år i ti byer. I tillegg til Kristiansand står Bergen, Bodø, Haugesund, Lillehammer, Oslo, Skien, Tromsø, Trondheim og Ålesund på programmet. Løpet i Kristiansand trekker deltakere fra hele fylket. Vestfra kommer Astri Hetland fra Spangereid og Gro Belinda Åvesland Lund fra Eiken, som begge deltar for andre gang.

Astri Hetland (t.v.) foran og Gro Belinda Åvesland Lund med briller litt bak til høyre. Foto: Kristian Thomassen

– Det gjør jeg for å være med og samle inn penger til brystkreftforskning. I tillegg er det veldig sosialt, og du møter andre i samme situasjon, sier Gro.

Hun har fått med seg en gjeng fra hjembygda til å delta på Rosa sløyfe-løpet på lørdag. I tillegg til å løpe tar de en dag i Kristiansand – «en tur med kos», som hun sier.

Løpet starter kl. 12, med kort og lang løype på henholdsvis tre og seks kilometer, og alle som fullfører får medalje.

200 kroner av påmeldingsavgiften går uavkortet til Rosa sløyfe-aksjonen, som i år har fokus på persontilpasset brystkreftbehandling.

Hver dag får ni kvinner i Norge beskjed om at de har fått brystkreft. Alle disse er forskjellige og fortjener ulik behandling. Ingen får nøyaktig den samme kreftsvulsten. En behandling som fungerer hos noen, kan ha liten effekt hos andre. Derfor er bedre persontilpasset behandling viktig. Det vil føre til at flere overlever, og at færre blir overbehandlet eller får seinskader. Vi trenger mer kunnskap, og mer forskning gjør at vi på forhånd kan forutsi hva som vil hjelpe den enkelte pasient, sier distriktssjef Geir O. Wehus i Kreftforeningen i Agder.

Mer informasjon om Rosa sløyfe-løpet her

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kreft