5000 spillere er klare for ny Trollcup

Gimletroll gleder seg til å arrangere helgas cup, som er Norges største fotball- og håndballturnering i vinterhalvåret.

Brukergenerert innhold

Tyge Carlsen, IK Gimletroll
Publisert:

Denne helgen skal spillere fra Alta i nord til Kristiansand i sør benytte seg av 16 spillflater i fotball og 11 haller. I år har vi også utenlands deltagelse med et lag fra Kosovo i G19-klassen. Det skal spilles nærmere 1000 kamper fordelt på håndball og fotball.

For å organisere dette stiller alle våre flotte medlemmer opp på dugnad, over 700 dugnadsarbeidere vil være i sving i helgen. Og det er allerede lagt ned mange timer i forarbeid.

Imponerende dugnadsånd

At vi sammen får til dette, tror vi er med på å styrke klubbfølelsen og tilhørigheten til klubben. I en tid der mange sliter med å få tiden til å strekke til og mange idrettslag merker nedgang i frivilligheten, opplever Gimletroll at mange vil stille opp. Klubbens medlemmer greier år etter år å mobilisere, og mange har hatt de samme vaktene i over ti år. Så vi tør ikke å sette dem på nye oppgaver.

Foto: Foto: Privat.

Variert program

Trollcup er ikke bare et stort idrettsarrangement, vi har også PB Party som er Sørlandets største party for ungdom fra 12-17 år. År etter år trekker vi store artister til konserten. I år kommer Katastrofe og Lazee samt mange flere. I fjor var det nærmere 3000 ungdommer som var på dette arrangementet.

Martine Neset, Mathea Gjerseth og Henriette Carlsen fra Gimletrolls J18 håndballag i aksjon.

Våre yngste deltagere er i AQ badeland og koser seg der med aktiviteter og mat.

Samtidig som alt dette skjer har vi ledertreff i kantinen på UIA for alle ledere og trenere til lagene. Der kommer det nærmere 330 deltagere som kan kose seg med mat og drikke, samtidig som vi har foredrag om aktuelle tema innenfor idretten. Årets foredrag skal Martin Kjeøen Erikstad fra UiA ha. Tema er forskningen han har gjort på talentutvikling. Hva kjennetegner spillere som lykkes, og hva kan vi som trenere gjøre for å fremme trivsel og utvikling?

Underholdning har vi også, i år blir det trylleshow med Fredrik Moe, kjent som finalist i Norske talenter.

Vi tror at kombinasjonen med sport og sosiale aktiviteter er nøkkelen til at cupen er så populær.

Sosial profil

Idretten kjemper om oppmerksomheten i et samfunn der tilbudet rettet mot ungdom aldri har vært større. Og vi snakker om og opplever at ungdommen svikter idretten dramatisk når de nærmer seg 15-18 år. Frafallsproblematikken er et stort tema i idretts-Norge. Alvoret, topping, spesialisering og prioriteringen som organisert idrett skaper, treffer ikke alle. De fleste undersøkelser der ungdommen selv er blitt spurt sier at de driver med idrett pga. det sosiale, være med venner og oppleve et fellesskap. Ikke for å bli best i sin idrett. Derfor er det viktig å ha breddeturneringer med sosial profil. Ungdommen vil reise på tur, treffe venner og oppleve et fellesskap der de også kan være med på aktiviteter. Og det forsøker vi som klubb å bidra med.

Nå er vi klare til å ta imot alle og skal gjøre vårt ytterste for at alle skal få en god opplevelse. Etter mange uker med dårlig vær, ser det ut som vi igjen er kjempeheldige og får flotte forhold under cupen.

Vi håper at Trollcup og Gimletroll er med på å sette farge på byen denne helgen, og det er stor sannsynlighet for at det er en kamp i håndball eller fotball på en arena i nærheten av deg. Vi blir glade hvis du kommer og ser på!

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785