Sikret NM-tittel etter knockout

Arendalitten Bård Even Kvamme (23) vant i helgen gull i karate-NM. Se video fra finalekampen under. Lørdag 14.02.2015 gikk NM i Fullkontakt karate av stabelen i Trondheim. Dette er det 42. NM i Karate. Arendal Karateklubb har deltatt på mange nasjonale stevner i stilarten. Klubben har hevdet seg på pallen både i norgescupstevner og norgesmesterskap ved flere \[…\]

Brukergenerert innhold

Amir Ghazishoar
Publisert: Publisert:

Arendalitten Bård Even Kvamme (23) vant i helgen gull i karate-NM. Se video fra finalekampen under.

Lørdag 14.02.2015 gikk NM i Fullkontakt karate av stabelen i Trondheim. Dette er det 42. NM i Karate. Arendal Karateklubb har deltatt på mange nasjonale stevner i stilarten. Klubben har hevdet seg på pallen både i norgescupstevner og norgesmesterskap ved flere anledninger, men topp plasseringene har latt vente på seg…. til nå.

Bård Even Kvamme vant nemlig i klasse -70 kilo. På videoen under ser du hans finalekamp, og etter 2,43 minutter ser du hans rullespark som førte til knock out-seier.

På cirka samme tid i fjor møtte Bård Even Kvamme Geir Kristian Kyllingstad fra Bryne Karateklubb i semifinalen NM 2014.

Den gangen endte det med knepent tap for vår utøver. Det kan du lese mer om HER.

Bård Even Kvamme på toppen av seiersplassen i -70 kilo. Foto: Foto: Privat

I helgas semifinale fikk Bård Even inn et hoppende-rotasjonsspark som preget motstanderen hans og Bård kontrollerte dermed kampen.

Under finalen var Bård Even svært overbevisende med fotarbeidet og bevegelsesmønsteret sitt, hvor den rutinerte motstanderen hans rett og slett hadde problemer med å få tak på ham. Bård Even avsluttet finalen etter drøyt to minutter med et perfekt «rulle-spark» mot hodet. Denne satte motstanderen ut av spill og Bård Even vant på KO.

Gjennom det siste året har vi jobbet målbevisst og langsiktig. Vi har søkt kunnskap hos andre klubber fra øst og vest i Norge. Vi har også samtidig forsøkt å ta til oss nye «fight-trender» fra utlandet, hvor nivået er vesentlig høyere enn Norge.

Mye trening

Sesongen vært preget av daglig treninger fire-seks dager i uken, treningssamlinger, landslagssamlinger, seminarer og diverse treningsleirer.

Treningene våre består av alt fra «vanlig» intensiv intervall og styrkeøkter på treningsstudio til mer skreddersydde tekniske økter, pute-trening, boksesekk og selvfølgelig en god mengde med sparring som man aldri får nok av.

Fullkontakt karate (kyokushin karate) er en svært krevende stilart, med fullkontakt konkurranse som en viktig del av kjernen i det vi driver med. Det krever enorm disiplin og evne til å tåle stor treningsmengde for å kunne hevde seg.

Undertegnede (Amir Poya Ghazishou, hovedinstruktør og nestleder i styret) og Bård Even har vært oppført som landslagskandidater.

Forhåpentligvis er denne førsteplassen i NM en god søknad for Bård Even inn til landslaget.

Viste stor sportsånd

Jeg møtte Bård Even til kamp under norgescupstevnet i Bergen 2013. Jeg stilte til kamp mot min egen elev med alle de følelsene det bringer med seg. Jeg var da skadet i venstre beinet etter en tøff innledende runde i mesterskapet.

Bård viste da en stor sportsånd og vant den kampen uten å være nær det skadede beinet til sin instruktør. Det er nettopp slike verdier av respekt, medmenneskelighet og sportsånd vi ønsker å avle i Arendal Karateklubb. Nytt i år er også at det har vært regel endringer i konockoutloven. Dette gjør at vi nå kan gå konkurranser uten å ha hjelm under kampene.

Det er noe som definitivt passer bra til vår tekniske måte å fighte på.

Her presenterer Bård Even seg selv:

Jeg startet med karate i 2010, og etter seieren i Norwegian Open 2012, har jeg vært med på litt stevner her og der. Det har blitt pallplasseringer, men det er ikke før nå jeg har vunnet NM. Jeg merket det ble temmelig følelsesladet etter siste kampen.

Jeg har nå sort belte 1. grad, og trener minimum fire ganger i uken. Jeg har også en del ansvar i klubben, så mye tid går til det. Vi er ikke så mange instruktører nå, men jeg trener godt uansett. Intervalltrening, løping, teknikk og sparring gjør jeg/vi i klubben en del av. Det er få konkuranseutøvere i klubben, så hard sparring er litt vanskelig å få til iblant, men det har flyttet fokuset mitt til det mer tekniske, som bevegelse, plassering av teknikker og diverse. Når Amir er på trening, gir det meg muligheten til å kjøre på litt hardere.

Målet mitt nå er å fortsette å vinne i Norge og delta i internasjonale stevner så ofte som mulig. Målet mitt er å bli så god som jeg kan bli, det er viktigere for meg en å vinne. Om jeg vinner, er det bare en flott bonus.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785