Nora Cederberg Rønning (17) (t.h.) oppnådde bronse i Kata for seniorer. Foto: Foto: Thomas Lied

Nora Cederberg Rønning (17) fra Søgne vant bronse i en knallsterk senior-gruppe i Kata i helgens Shorin Ryu-stevne i Arendal i helgen.

Søgne-søstrene Nikoline (12) og Christianne (14) Vadseth fikk også begge bronse i Kata i sin klasse, som var for høyere graderte barn under 16 år.

Når utøverne går Kata, viser de frem forskjellige offensive og defensive karate-teknikker etter bestemte mønstre. Fysisk styrke, teknisk utførelse, forståelse, innlevelse og vanskelighetsgrad er blant kriteriene det dømmes etter, og det er ofte små nyanser som skiller utøverne.

Christianne Vadseth (14) og Nikoline Vadseth (12) (t.h.) delte bronseplassen for høyt graderte Kata-utøvere under 16 år. Foto: Foto: Thomas Lied

Forøvrig var det mange sterke prestasjoner i helgens stevne, men KKSør oppnådde ikke flere edle medaljer denne gangen. Stevnet, som samlet alle Shorin Ryu-klubbene i landsdelen, ble arrangert av Tyholmen Karateklubb.

Hele sju deltakere fra Karateklubben Sør under 12 år konkurrerte i Kata, strek-kamp og kamp med lett kontakt, mens seks eldre utøvere prøvde seg i Kata og Kumite (kamp).

Julian Stubstad (11) i intens kamp. Foto: Foto: Privat.

Julian Stubstad (11) og Albert Myklebust (11) fra Søgne vant flere av tevlingene de var i, både i Kata og i Kumite (kamp). Men på grunn av at de ennå ikke er fylt 12 år, fikk de deltakermedalje, og måtte nøye seg med uformelle plasseringer på stevnet.

Den tradisjonelle japanske karate-stilarten Shorin Ryu er en forholdsvis liten stilart globalt. Men her i landsdelen er stilarten godt representert, med klubber i Mandal, Grimstad, Arendal, Vågsbygd og altså KKSør, som er klubben til Søgne og Songdalen.