Hjemmehåp med tvilsom NM-oppladning

Høvåg-ponnien Smedens Betty Boop er hjemmehåpet under lørdagens NM i Sørlandets Travpark. Et eksperiment med løpsutstyret har imidlertid ikke slått heldig ut.

Publisert:

Emma Josefin (7) og Cecilia Linn (12) etter V75-seier på Sørlandets Travpark 14. september i fjor. Lørdag jakter de på NM-tittelen på hjemmebane. Foto: Hesteguiden.com

Brukergenerert innhold

  • Magne Engebretsen, Equus Media

LILLESAND: Shetlandsponnien Smedens Betty Boop eies og trenes av søstrene Cecilia Linn Vatnedalen Andersen (12) og Emma Josefin Vatnedalen Ekhaugen (7) fra Høvåg. Den seiersvante ponnitraveren har mange storløp på samvittigheten, men én gjev pokal mangler i samlingen til de hardtsatsende søstrene.

– Det er NM-tittelen som har vært det store målet gjennom de fem årene vi har trent henne, forteller Cecilia klokkeklart.

Årets høydepunkt

Den 11 år gamle ponnien har vært svært nær, og kan skilte med både sølv og bronse i
Norgesmesterskapet. Skulle seieren komme på hjemmebane til helgen er de to jentene ikke i tvil om hvor høyt de vil verdsette den.

11 år gamle Smedens Betty Boop kan skilte med både sølv og bronse i norgesmesterskapet så langt i karrieren. Den ettertraktede NM-tittelen er årets mål for shetlandsponniens eiere og trenere. Foto: Hesteguiden.com

– Hele året legges opp med ett mål for øye, det er NM vi så gjerne vil vinne, understreker Cecilia.

Galopperte i generalprøven

Oppladningen til årets NM-løp har imidlertid ikke vært som de hadde håpet for Smedens Betty Boops del. I sitt forrige løp, det siste løpet før NM, ble ponnien diskvalifisert for galopp.

– Hun har slitt med bekkenet sitt og i løpet ble hun også øm i knærne. Betty har fått behandling av veterinær og alternativ behandler etter løpet sist og nå er hun veldig pigg og glad i trening, fastslår Cecilia.

Nye sko fungerte ikke

For å prøve å optimalisere innsatsen i NM-løpet ble jentene enige med mamma Marion Vatnedalen Ekhaugen om å prøve en annen type sko på ponniens hover. Håpet var at disse skoene skulle gi bedre grep i underlaget, men Smedens Betty Boop har ikke fungert som håpet i sine siste løp med disse skoene. Heller ikke i trening i Travparken tidligere denne helgen fungerte hun i travet sitt, og galopperte igjen.

– Hun liker ikke de nye skoene, så vi finner fram de hun gikk med tidligere, fastslår lillesøster Emma på sju år og håper at eksperimentet ikke har svekket hjemmehåpets sjanser i løpet.

Smedens Betty Boop har vunnet to av sine sju løp i 2020 og satte ny personlig rekord med 2.16,1a/1640 meter på Momarken travbane på Mysen i juli. NM inngår som ett av løpene under den store ponnidagen på Sørlandets Travpark førstkommende lørdag.

Arrangementet blir årets største innen ponnitravet, med 90 deltakere fra hele landet på plass i Travparken. Løpene på Sørlandets Travpark lørdag 31. oktober starter kl. 11.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Sørlandets Travpark
  2. Trav