Disse syv utøverne fra Kvinesdal Karateklubb deltok i norgescupstevnet sist lørdag. Foran fra venstre: Anders Homme, Thea Svendsen, Rebekka Woodcock, Amalie Hauge Omland og Ida Maria Omland Grimstad. Bak fra venstre: Jon Finnvold og Thomas Aamodt. Disse syv utøverne fra Kvinesdal Karateklubb deltok i norgescupstevnet sist lørdag. Foran fra venstre: Anders Homme, Thea Svendsen, Rebekka Woodcock, Amalie Hauge Omland og Ida Maria Omland Grimstad. Bak fra venstre: Jon Finnvold og Thomas Aamodt. Foto: Roy Svendsen

Medaljedryss i norgescupen

Utøvere fra Kvinesdal Karateklubb leverte godt i årets første norgescupstevne i fullkontakt kata, med to gull og to sølv som de beste prestasjonene.

KVINESDAL: Thomas Aamodt vant over alle i senior herrer og leder norgescupen i kata fullkontakt karate herrer. Thea Svendsen vant kata i dameklassen og leder da norgescupen i sin klasse.

Jon Finnvold fikk andreplass i herrer senior. Rebekka Woodcock ble nummer to i dameklassen. Anders Homme ble nummer fire i klassen herrer senior. Ida Maria Omland Grimstad ble nummer fire i jenter 12–13 år, mens Amalie Hauge Omland ble nummer fem i samme klasse.

Stevnet ble arrangert som en online-konkurranse sist lørdag. Kata er en bestemt samling av slag og spark med stillinger, samtidig som balansen og kontrollen på det som utføres opprettholdes. Dommerne ser etter kraft, hurtighet, kontroll og balansen i utførelsen. De som viser dette best, blir da vinnere og går videre til neste runde.

To konkurrer sammen i hver runde og en går videre. Til slutt går de to som taper semifinale om tredje- og fjerdeplassen.

Slike e-stevner er en annerledes måte å konkurrere på, men grunnet koronasituasjonen er det viktig å ha aktivitet og konkurranser for å opprettholde treningen i klubbene. Deltakerne var fra helt sør i Norge og opp til Tromsø i nord.

Sensei Roy Svendsen, som også er landslagstrener, har holdt nivået oppe i Kvinesdal Karateklubb, slik at det var mulig å konkurrere. Han var en av de ni dommere som dømte kataene. Sensei Gunnar Gundersen var med som coach og hjalp til at kataene ble lastet opp på nettet. Frank Lund var ansvarlig for filmingen og opplastingen på internett.