Nervepirrende for Synne Høitomt

Oppasseren Synne Høitomt (20) holdt pusten oppløpet ned da stallhesten Tangen Frikk onsdag sikret sin fjerde seier i det femte forsøket i høst.

Publisert:

– Å se Tangen Frikk i løp er noe av det mest slitsomme som finnes, men dette var deilig, smilte Synne Høitomt etter at målstreken var passert. Foto: Hesteguiden.com

Brukergenerert innhold

  • Richard Ekhaugen, samfunns- og mediekontakt Sørlandets Travpark

OSLO: Fem år gamle Tangen Frikk har levert en strålende høst i løpsbanen, men er samtidig langt fra noe sikkert kort. Onsdag holdt han oppasser Synne Høitomt på pinebenken på Bjerke.

Fra galopphest til seiersmaskin. Slik kan Tangen Frikks høst kort oppsummeres. I regi sørlandstrener Geir Mikkelsen har den fem år gamle vallaken slått ut i full blomst i høst, men at han fra sidelinjen ser ut som noe sikkert kort i banen vil være å overdrive.

Det var nettopp med dette bakteppet oppasser Synne Høitomt led seg gjennom de siste hundre meterne av Tangen Frikks løp på Bjerke onsdag kveld. Eirik Høitomt støttet vallaken med mesterlige hender oppløpet ned, og loste Tangen Frikk inn til sin fjerde seier på de fem siste startene.

– Å se Tangen Frikk i løp er noe av det mest slitsomme som finnes, men dette var deilig, smilte Synne Høitomt etter at målstreken var passert.

Eirik Høitomt viste hvorfor han er landets mestvinnende travkusk da han støttet Tangen Frikk inn til seier på Bjerke onsdag kveld. Foto: Hesteguiden.com

Det var på mange måter en skikkelig familiebedrift som ble presentert for publikum. Synne Høitomt er Geir Mikkelsens bonusdatter og Eirik Høitomts niese, da Mikkelsen er samboer med Eirik Høitomts søster, Torunn. 

Vinnertida ble 1.29.1/2180 meter.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Geir Mikkelsen
  2. Eirik Høitomt
  3. Trav