Historisk kamp for Gimletroll

Gimletroll har ikke bare skaffet seg nye drakter og en rekke nye spillere; søndag skriver laget historie når de spiller sin aller første hjemmekamp på Kristiansand stadion.

Publisert:

Gimletrolls A-lag i 2. divisjon og rekruttene i 3. divisjon teller til sammen 37 spillere. Her er de fleste samlet på Kristiansand stadion, hvor A-laget skal spille sine hjemmekamper i år. Bak f.v.: Elsa Slåtto (ny fra Donn), Malin Aas Skomedal (ny fra Donn), Marte Lønn Foss (ny fra Donn), Emma Øvland Rygg (ny fra Donn), Mina Ljosland (ny fra Donn), Ingrid Akselsen (ny fra Donn), Julie Østrem (ny fra Staal Jørpeland), Emma Sannæs Kristiansen (ny fra Donn), Erica Nystøl, Charlotte Haddeland og Miriam Reinhardsen (ny fra Donn). I midten f.v.: Mads Ljosland (trener, ny fra Donn), Marit Eide, Stine Øvland, Karoline Mathilde Birkeland, Aurora Framnes, Nora Sannes Hole, Anne Lene Lindeland (ny fra Donn), Karoline Fredriksen, Ingrid Olsen (ny fra Egersunds IK), Jelena Tanaskovic, Mikala Holvik (ny fra Donn), Helene Vågsvoll (ny fra Donn) og Adrian Uberg Svendsen (assistenttrener, ny fra Donn). Foran f.v.: Andrea Senay Denkdüven (ny fra Tertnes), Martine Mæhle, Muniya Halvåg (ny fra Donn), Raphaele Ravndal (ny fra Donn), Karen Andrea Olsen, Line Sannæs Kristiansen (ny fra Donn), Leah Nygaard (ny fra Donn), Eline Mykland Svendsen, June Tønnesland Johansen (ny fra Donn) og Annie Grødum Ødegård. Ikke til stede: Stine Wahlin Hansen (ny fra Donn), Sunniva Skuggevik (ny fra Lillesand), Gyda Linn Chavez Strandberg, Tuva Grendstad Takvam, Maren Handeland, Stefan Birgir Birgisson (trener rekruttlaget) og Morten Nygaard (assistenttrener, ny fra Donn). Foto: Ole Martin Haukedal

Brukergenerert innhold

  • Mads Ljosland
    Trener Gimletrolls damelag
Denne artikkelen er over ett år gammel

KRISTIANSAND: Mangeårig speaker og statistikkfører for klubben, Jan Martin Christensen, gleder seg til å ta i bruk fasilitetene på Stadion.

– Det er en historisk kamp, ingen tvil om det. Om et eller annet Gimletroll-lag en eller annen gang har brukt hovedarenaen som hjemmekamp vet jeg ikke, men A-laget har i hvert fall aldri hatt tilhold der, sier han.

Gimletrolls første sesong på seniornivå var i 2005, da det ble nest siste plass på 3. divisjonstabellen. Opprykket til 2. divisjon ble sikret høsten 2008, og siden har klubben holdt seg på dette nivået.

Speaker og statistikkfører Jan Martin Christensen er klar for en ny sesong bak mikrofonen. Her er han avbildet under Sørlandets vinterferiecup i Sørlandshallen tidligere i år. Foto: IK Gimletroll

– På Stadion kan vi tilby en bedre ramme rundt kampene enn hva vi kan på Presteheia – for både publikum og spillere, sier Christensen.

Tapte 0–11

At Røa 2 er motstander i den historiske første kampen på gresset, vekker dårlige minner hos Christensen. Det er nettopp mot hovedstadslaget Gimletroll har gått på sitt største serietap noen gang, i det forrige møtet mellom lagene, i 2017.

– Røa kom med et lag bestående av en rekke Toppserie-spillere. De skulle feire bryllup på Sørlandet, og hadde med seg et utrolig sterkt lag. Våre jenter fikk seg en leksjon av de sjeldne, og tapte 0–11 på Presteheia, sier Christensen.

Ikke mange av spillere i den kampen er fortsatt i Gimletroll, og av disse er bare kaptein Charlotte Haddeland i søndagens tropp.

Revansjelysten

– De kom med et enormt tempo og en rutine i troppen som var en blanding av A-lagsspillere og noen «gamle» toppseriespillere. Vi fikk rett og slett en leksjon i angrepsspill, tempo og presisjon. Personlige feil påførte oss et par baklengsmål for mye etter min mening, men alt i alt var det et velfortjent, men tungt tap. Jeg ser uansett fram til å møte Røa 2 igjen, og er ekstremt revansjelysten! sier Haddeland.

At rekruttlagene ofte stiller ulike tropper fra kamp til kamp, er en utfordring for lagene som slåss om opprykk og mot nedrykk. Vi vet aldri hva motstanderen kommer med, noe som gjør det svært krevende å forberede en god kampplan.

I år, som i fjor, er fem av lagene i avdelingen rekruttlag. Et par av disse skal vi møte når deres A-lag har spillefri, noe som betyr at de kan forsterke laget med Toppserie-spillere mer enn ellers.

Men selv om jeg gjerne hadde sett at andrelagene hadde blitt samlet i en egen serie, er det også mye god læring i å møte disse lagene, hvor våre jenter ofte må bryne seg på unge landslagsspillere og garvede Toppserie-veteraner.

Emma Sannæs Kristiansen i farta under en treningskamp på Presteheia før påske. Nå er den tidligere Express-spissen klar for hjemmedebut på Stadion. Foto: Anders Jensen

Favoritter

Røa 2 er særlig godt forspent med tidligere landslagsspillere, og flere av dem var på banen da Grei 2 ble slått 5–1 i serieåpningen forrige helg.

Røa er etter min mening det beste laget i hele avdelingen, og vi må spille enda bedre enn i første kamp mot Urædd (seier 3-2) for å ha mulighet til å tukte dem – uansett hvilket lag de stiller. Vi gjorde mye bra mot Urædd, men det er også mye som kan bli bedre.

Det er selvsagt også en utfordring at vi har et helt nykomponert mannskap hvor halvparten av spillerne kommer fra Donn – ja, noen av dem hadde ikke engang debutert der før de ble med videre til Gimletroll!

Naturgress

Vi vet heller ikke helt hvordan det vil slå ut å spille på naturgress, ettersom dette er blitt en sjeldenhet på norske arenaer, og vi har jo ikke rukket mange treninger på underlaget foran Røa-kampen. Men det har heller ikke Røa!

Angrepsspiller Emma Sannæs Kristiansen, som kom fra Express via Donn i vinter, er enig:

– Jeg har stor tro på at det å være de eneste som spiller hjemmekampene sine på naturgress vil være til vår fordel. Jeg har vokst opp med å spille på naturgress, og har mange gode minner med underlaget, sier hun.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Fotball
  2. Fotball 2. div
  3. IK Gimletroll