EM-medaljen glapp for Teland/Ullvang

Hakeem Teland og Lars Magne Ullvang endte på femteplass i finalen på K2 1000 meter, noe bak målsettingen om medalje.

Publisert:

Brukergenerert innhold

  • Eirik Verås Larsen, Padleforbundet
Denne artikkelen er over tre år gammel

22\. til 25. juni arrangeres EM for Junior og U23 i Beograd i Serbia. Her er en rapport mesterskapets tredje dag skrevet av det norske støtteapparatet:

U23

Lars Magne Ullvang (Tysvær KKK) og Hakeem Teland (Fana KK) på K-2 1000 m: Lars Magne og Hakeem fikk en god start, men fortsatte med for høy frekvens og litt for dårlig rytme. Farten i båten forsvant gradvis ut over løpet og det utviklet seg til et jobbeløp for de norske guttene. De kom i mål til en 5. plass, noe bak målsettingen om medalje.

– Det var ganske kjipt å ikke ta medalje, for vi følte at formen var bra og at vi satt veldig bra sammen i båten, bedre enn tidligere, sier Teland og utdyper:

– I forsøkene hadde vi tredje beste tid og vi følte vi hadde mer å gå på, så vi håpet selvfølgelig på medalje. I finalen ble det litt overtenning og vi stresset for mye. Starten var utrolig bra og vi ledet et liten stund, men så begynte vi å minste flyten og vi ble stive altfor tidlig. Vi kom oss i mål, såvidt, men vi måtte nøye oss med en 5. plass.

– For meg var det ekstra kjipt fordi det kanskje var min største sjanse til å ta medalje denne sesongen med tanke på at det er mitt første år i U23-klassen. Senere i sesongen skal jeg og Lars Magne padle k2 500, en øvelse vi er mye bedre på, men da konkurrerer vi i seniorklassen der nivået også er høyere. Selv om det ikke gikk helt veien denne gangen så er jeg veldig positiv til resten av sesongen og jeg tror vi begge sitter igjen med gode erfaringer.

Amund Vold (Oslo KK) K-1 1000 m: Amund gikk ut veldig hardt fra start og ledet løpet halvveis, men måtte betale prisen for en så raskt start i siste halvdel av løpet. Ved passering med 250 m igjen var Amund fortsatt med i medaljekampen, men han tapte for mye inn mot mål og kom inn på 6.plass. Totalt sett et bra løp av Amund i hans første internasjonale finale i K-1!

Junior

Maria Virik. Foto: Foto: Thomas Pindard.

Maria Virik (Bærum KK) padlet en god K-1 1000 m med ny personlig rekord på 4.04, sannsynligvis beste norske juniortid gjennom tidene! Maria var kun to tideler fra en bronse.

Etter en veldig sterk semifinale padlet Oliver Karlsen (Laksevåg KK) og Vemund Næss (Bærum KK) en godkjent 1000 m finale. Gutta blir litt for passive på midten og havner derfor litt bak. De har ikke mange øktene sammen i K-2, så med litt mer samkjøring kan dette bli mye bedre.

Nå venter en spennende søndag med flere av de norske padlerne i A-finaler.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Padling