Sørlending eneste kvinne på topptrenerkurs

Fotballtrener og idrettslærer Marit Sørvig fra Kristiansand er som eneste norske kvinne i år i gang med Europas nest høyeste trenerutdanning.

Publisert:

Brukergenerert innhold

  • Reidar Schjei, Fotballtreneren.no
Denne artikkelen er over to år gammel

Av 114 søkere til UEFA A-lisenskurset med 32 deltakere i juni, var det kun én kvinnelig søker, nemlig Marit Sørvig.

Hun er i dag hovedtrener for IK Gimletroll som spiller i 2. divisjon og jobber som idrettslærer på Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG). Der har hun ansvaret for 20 toppfotball jenter, spillerutvikling. Hun har også:

\*Spillererfaring fra Toppserien, 1. og 2 divisjon

\*Gjennomført Grasrottrenerkurs 2014, UEFA B-kurs 2015, UEFA A-kurs 2017/18.

\*En mastergrad i idrettsvitenskap (lektor) fra Norges Idrettshøgskole.

\*Fordypning i fotballtrenerrollen på bachelor kroppsøving og pedagogikk ved NIH.

Her forteller Sørvig om sin trenerutviklingsvei:

– Jeg har trent kretslag og J16 i Gimletroll, holdt grasrottrener kurset og dro til Libanon i 2016 for å utdanne kvinnelige trenere i regi av Norges Fotballforbund. I tillegg har jeg deltatt på kurs lokalt og nasjonalt.

Med en slik hverdag jeg lever i til vanlig er jeg avhengig av ny kunnskap, erfaring og veiledning. Derfor søkte jeg UEFA A. Så langt har trenerutdanningen helt klart påvirket meg mest strukturelt og i spill/motspill-konteksten. Som spiller analyserte jeg i større grad motstander og oss selv i kamp. Romforhold offensivt og defensivt i de forskjellige fasene. Det viktigste for meg er motivasjonen og lidenskap til å bli bedre, søke kunnskap og gjøre noe med det. Stå i det på godt og vondt og vokse på de erfaringene vi gjør på veien.

De trenerne jeg har hatt på veien opp, har selvsagt hatt en betydning for hvorfor jeg nå søker kompetanse. I tillegg har jeg vært heldig å spille med mange dyktige spillere som jeg har diskutert fotball med.

Det som har gitt meg mest er å få dykket ned i de ulike fasene av spillet og hvilke metoder for innlæring som legger til rette for best læring. Få kjennskap til ny forskning på fotballfysikk og spillets trender. Kampanalyse opp mot spillestil.

For de neste to årene har jeg følgende utviklingsmål:

• Hente kunnskap og erfaringer fra ulike toppmiljø.

• Jobbe strukturelt med de ulike spill fasene på feltet med en tydeligere spillestil og trenerfilosofi.

Jeg har følgende anmodning til kvinner som tenker på trenerutdanning:

• Ta trenerkursene, det er gøy, utfordrende og lærerikt! Gode veiledere og du knytter kontaktnett over hele landet. Erfaringsutveksling i miljøene. IK Gimletroll og KKG har tilrettelagt for at jeg kan ta UEFA A. Dette har vært helt avgjørende for meg!

• Finn et miljø som legge til rette for trenerutvikling og som utfordrer deg sportslig.

Les hele innlegget i fotballtreneren.no her

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Fotball
  2. IK Gimletroll
  3. Kristiansand katedralskole Gimle