VM-vinnere på rulleskiskole

Lørdag 1. juli inviterer Oddersjaa til gratis rulleskiskole for barn og ungdom. Og det med instruktører i verdenstoppen.

Publisert:

Brukergenerert innhold

  • Tor Mjaaland
    Oddersjaa SSK
Denne artikkelen er over tre år gammel

– Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Emil Iversen og Niklas Dyrhaug stiller alle opp som instruktører. Og kanskje rekker også Martin Johnsrud Sundby innom i et ellers tettpakket Kristiansands-program, sier leder av langrennsgruppa i Oddersjaa, Per Rune Omfjord.

Landslagsprofilene er i Kristiansand denne helga for å delta i Kristiansand Skifestival, et rulleskirenn som arrangeres i området rundt Fiskebrygga på ettermiddagen.

– Veldig flott at de stiller på skiskolen før de skal konkurrere, sier leder av langrennsgruppa i Oddersjaa.

VM-vinnere i fleng

Med andre ord, det blir verdensmestre og World Cup-vinnere i fleng på skiskolen som er lagt til boligområdet Lauvåsen øst for Timeneskrysset. Alle med unntak av Emil Iversen er gullvinnere fra årets VM på ski, men trønderen Iversen er kanskje den norsk skisport har størst forventninger til i årene som kommer. Kameraten til Petter Northug har markert seg sterkt i en rekke løp det siste året.

Bydelen som markedsfører seg som Sporty Lauvåsen skal denne dagen åpne landets lengste hinderløype. Oddersjaa samarbeider med Sporty Lauvåsen, har lagt rulleskiskolen dit, og har fått skistjernene til å prøve seg også i hinderløypa.

Inviterer andre klubber

Men langrennssjefen i Oddersjaa inviterer skiinteresserte også fra andre klubber i distriktet til skiskolen.

– Vi tenker at mange unge har lyst til å treffe stjernene, få gode råd fra dem og sikkert også autografer og selfies, sier Omfjord som også oppfordrer foreldre om å ta med barna til Lauvåsen. Selv om de ikke har erfaring fra rulleski fra før av.

-Vi stiller med rulleski slik at barn kan forsøke seg på denne morsomme formen for skigåing, sier Omfjord som er sikker på at de unge synes dette er gøy.

Rulleskiskolen skal arrangeres her på Lauvåsen. Foto: foto: Tor Mjaaland.

Og kanskje får lyst til å stille på trening i Oddersjaa når høstsesongen starter. Foreldrene må selv sørge for å ha med skisko og staver. Når skiskolen og åpningen av hinderløypa er over, drar både skistjerner og alle skiinteresserte til Fiskebrygga. Der er det klart for rulleskiløp med Weng, Johnsrud Sundby og mange andre skitopper på startstreken.

-På Fiskebrygga blir det også klasser for de unge slik at de skal få prøvd seg i de samme løypene som stjernene, lover Per Rune Omfjord.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Langrenn
  2. Rulleski