Kristiansand Badmintonklubb-spilleren er nemlig tatt ut til å representere Norge i junior-VM som spilles i Indonesia i oktober. Hun får følge av Vera Ellingsen (Bergen), Marie Christensen (Frogner), Markus Barth (Bergen), Benjamin Nordén (Moss) og Ole Herman Imset (Sandefjord). De fem andre deltok også i junior VM i fjor, da med Mads Marum fra KBK på laget. Mads er nå førsteårs seniorspiller og ikke aktuell for junior-VM. For Emma er dette debuten i et så stort mesterskap.

– Gleden er stor i KBK på Emmas vegne. Det er slike belønninger vi kan få i små idretter. Tenk å spille junior-VM i badmintonsportens Mekka, 17 år gammel. For en opplevelse, jubler KBK-trener Rik Hermans.

Emma slet med en vond ankel fra oktober til april, så det er godt gjort å komme tilbake så raskt.

Hun er ifølge Hermans først og fremst doublespiller og hun har brukt sommeren bra til å trene seg opp etter skaden som ødela store deler av fjorårssesongen. Emma går på badminton toppidrett på KKG og trener to ganger hver dag. Hun er en del av badmintonfamilien Wåland hvor både mamma Sonja, storesøster Marlene og lillesøster Emilie også spiller. Pappa Trond er president i Norges Badminton Forbund. Også Emmas besteforeldre svingte racketen i sin tid.

Junior-VM starter 9. oktober med lagspill. Hvem Norge møter i sin gruppe er fortsatt ikke klart. Deretter er det en individuell del og det hele avsluttes med finaler den 22. oktober.