Gimletroll-jenter drømmer om landslagsspill

Vi har begge lyst til å spille på øverste nivå, og fikk kjempeinspirasjon av å trene med landets beste lag – LSK Kvinner.

Brukergenerert innhold

Charlotte Haddeland Og Maren Lilledrange
Publisert:

Vår nylig avgåtte trener i Gimletroll, Monica Salvesen Johansen, skaffet oss denne muligheten. Vi reiste inn til Oslo sist mandag med Monica og var begge veldig spente på hva som ventet oss. Det var ganske surrealistisk å møte på tirsdagsmorgen og hilse på mange av Norges beste kvinnelige fotballspillere.

Vi trente med de nybakte seriemesterne tirsdag morgen, kun tre dager etter at de avgjorde det hele med en 4-0 seier hjemme mot Sandviken. Vi ble tatt veldig godt imot og sitter igjen med en veldig positiv opplevelse som gav utrolig mersmak!

Maren til venstre, Charlotte til høyre, rett før trening i LSK-hallen.

Økta bestod av pasningsøvelser, possession, spill og til slutt rolletrening. Vi opplevde økta som godt organisert, effektiv og gøy.

Årets sesong

Vi hadde et mål før sesongen om å klare å ta kvalikplassen. I fjor ble vi seriemestre og spilte kvalik, men det gikk ikke vår vei. Derfor var målet å klare opprykk i år. Serien vår bestod av flere 2. lag, som vil si at vi nødvendigvis ikke trengte å vinne serien for å komme til kvalik.

Slik ble scenarioet i år, da Stabæk 2 vant serien med to poeng mer enn oss. De har sitt førte lag i toppserien, noe som gjør at vi fikk kvalikplassen og klarte målet vi satt oss før sesongstart. Vi har hatt store utskiftninger i spillerstallen i løpet av sesongen, men har løst det på en praktfull måte. Da sesongen var ferdig, stod vi med 14 seiere, tre uavgjorte kamper og fem tap med 31 plussmål.

I kvaliken møtte vi Mjølner fra Narvik og Kil/Hemne fra Kyrkseterøra. Den første kampen spilte vi på vår hjemmebane mot Mjølner. Det ble en tøff kamp, men vi tok første stikk. Vi vant 2-0, med to mål scoret av Maren! Dette gav oss et godt utgangspunkt for vår siste kamp mot Kil/Hemne på bortebane. Én kamp var vi unna opprykk, men slik ble det ikke. Vi presterte langt under vårt toppnivå, og Kil/Hemne vant fortjent 2-1.

Årets Gimletroll-mannskap, som nær rykket opp til 1. divisjon. Foran fra venstre: Maren Ourom, Kamilla Halvorsen, Marit Buerskog, Linn Fabergshagen, Charlotte Haddeland, Martine Mæhle, Lisa B. Tronstad og Helene Hæg. Bak fra venstre: Martin K. Erikstad (trener), Arne Kringlen (lagleder), Serina Grimstad, Vilde Kittelstad, Marit Sørvig, Ine Forsberg, Thea Lidi, Maren Lilledrange, Karine Dahlum, Heidi Foss, Erica Nystøl, Magnhild Lofthus, Arta Hamiti og Monica S. Johansen (trener). Ikke til stede på bildet: Ida A. Johansen og Ingrid Omdahl. Foto: Foto: Privat.

Nå skulle siste kamp mellom Mjølner og Kil/Hemne spilles og vi hadde en siste sjanse. Vant Mjølner med 3 mål eller mindre, var det vi som gikk seirende ut av kvaliken. Slik ble det dessverre ikke. KIL/Hemne vant 3-1 og tok derfor steget opp og skal spille 1. divisjon i 2017. Selv om det ikke gikk veien for oss i år heller, ser vi fremover og gleder oss til en ny sesong med nye trenere og nye muligheter.

Ambisjoner

Vi har begge spilt fotball i ti år, i to forskjellige klubber. Maren begynte sin karriere i Radar, mens Charlotte starter i Vigør. Vi kom til Gimletroll våren 2014 og har tatt steg siden den gang. I fremtiden ønsker Charlotte å bli proff i utlandet. En stor drøm og et stort mål er også det å spille på landslaget. Hun har enkelte delmål på veien og et av de er det å kunne etablere seg som en toppspiller i Norge etterhvert, og hun håper det en dag skal bli i LSK.

Maren trives veldig godt slik det er nå, men mener hadde vært utrolig gøy om Gimletroll hadde klart å tatt steget opp til 1. divisjon. Den store drømmen hennes er å en gang få spille på landslaget og i en av de beste toppserieklubbene. Men foreløpig vil målet være å ta steget opp til 1. divisjon når den tid kommer. For Maren per nå er det viktigste at hun trives med fotballen, ser en utvikling og gjør treningsarbeidet ordentlig, så vil forhåpentligvis resultatene komme.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785