Kan KBK vinne sin 23. NM-tittel?

Lørdag er det sluttspill i norgesmesterskapet for lag i Sandefjord og det er knyttet stor spenning til hvem som blir årets vinnere.

Publisert: Publisert:

<p>KBKs lag består av bak f.v. Øystein Larsen, Jonas Østhassel, Rik Hermans, Eivind Lund, Jim Ronny Andersen, Mads Marum. Foran f.v. Thea Johansen, Rie Salbo, Helene Abusdal. Charlotte Leinan var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Jørn Hafsten</p>

Brukergenerert innhold

  • Jahn Olav Marum, KBK
Denne artikkelen er over tre år gammel

Moss topper tabellen etter grunnspillet, foran Kristiansand, Sandefjord og Frogner. Disse fire øverste lagene etter grunnspillet møtes til semifinaler. Kristiansand Badmintonklubb (KBK) møter Sandefjord, mens Moss og Frogner møtes i den andre semifinalen. En lagkamp består av ti enkeltkamper. Vinnerne møtes i finale senere samme dag.

KBK har dominert lagspillet de siste 25 årene og har vunnet lag-NM 22 ganger. De siste par årene har det derimot blitt jevnere i toppen og for første gang på lenge kan alle de fire semifinalistene klatre helt til topps!

Jim Ronny Andersen (midterste rad til venstre) og Øystein Larsen (ikke på bildet) deltok også på KBKs lag i 1991 som da vant klubbens 2. NM-gull for lag. Foto: Foto: Eirik Andresen

Sandefjord jakter på sin 26. tittel totalt og er mestvinnende i Norge historisk sett. KBK jakter altså på sin 23. tittel, mens Moss og Frogner ikke har noen NM-tittel fra før, og helt sikkert har veldig lyst på sin første. Moss har vært i sluttspillet de siste årene, mens Frogner er nyopprykket fra 1. divisjon. Alle lagene har god bredde i troppen og det går mot en veldig spennende lørdag, ifølge spillende KBK-trener Rik Hermans.

KBKs lag er en god blanding av ungdom og mer rutinerte spillere. Både Jim Ronny Andersen, Øystein Larsen og Helene Abusdal har vært med på veldig mange av de 22 lag-seierne klubben har totalt. Jonas Østhassel (15), Mads Marum (18), Charlotte Leinan (20) og Thea Johansen (21) er unge spillere som blir veldig viktige for klubben fremover. I tillegg skulle Emma Wåland (17) vært med på laget, men hun er skadet.

Jonas Østhassel (15) debuterte i eliteserien i år og spiller sitt første sluttspill på lørdag. Som yngst på laget må han finne seg i å utføre noen oppgaver for de eldre spillerne på laget. Foto: Foto: Helene Abusdal

Semifinalene starter kl. 10 på lørdag og finalen/bronsefinalen spilles kl. 16. I tillegg spiller lagene fra Bergen, Bærum, Bygdø og Vestre Aker om plassene 5-8.

PS! Marlene Wåland (19) fra Kristiansand byttet klubb midt i sesongen og representerer nå Moss BK. Hun kan komme i den situasjonen at hun vinner to medaljer, både med KBK som hun har spilt nok lagkamper for innledningsvis til å få medalje, og med Moss, som hun representerer nå. Ifølge regelverket til Norges Badminton Forbund er det ingenting i veien for å vinne to medaljer med to forskjellige lag samme sesong.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785