Fredag 8. april starter årets høydepunkt for alle unge badmintonspillere i Norge, nemlig Ungdommens Badmintonmesterskap (UBM). 225 spillere fra 36 klubber er da på plass i Badmintonsenteret i Kristiansand. Av disse kommer 22 spillere fra arrangørklubben Kristiansand Badmintonklubb (KBK).

– Vi har spilt mange turneringer i Norge og Danmark, og hatt eget opplegg med henblikk på det som skjer i helgen. Vi er godt forberedt, sier klubbens danske trener, Anders B. Petersen, som dessuten har lovet at hans fyldige manke kan falle for spillerhånd:

– Om vi får en gullmedalje, er det bare å glede seg over det og sette seg i frisørstolen, smiler den sympatiske dansken, som er inne i sin andre og siste sesong som ungdomstrener i klubben.

Han understreker at det aldri har vært så mange gode spillere i U-17 og U-15 klassen i Norge som denne sesongen. Det trenes mye under ledelse av dyktige trenere i mange klubber, så nivået er høyt, og KBK har ingen klare favoritter i noen av klassene.

– Men vi har to runner-ups. Emma Wåland (16) og Jonas Østhassel (14) ligger helt i toppen i singlene, og Emma sammen med Thea Tønnessen kan gjøre det bra i damedouble. Jonas Østhassel og Jonas Tønnessen kan også gjøre det godt sammen i herredouble. Videre skal det bli spennende å se de samme gutta i mixed double med henholdsvis Julie Abusdal og Marie Mørk. Så medaljer blir det nok flere av, avslutter 22-åringen.

Det spilles tre dager til ende i Badmintonsenteret og Odderneshallen. Lørdag er det bankett for over 300 badmintonspillere og støtteapparat, og her blir det ungdommen selv har opplegget.

– Selvsagt har UBM-komiteen en finger med i det hele, men KBK-spillerne har regien og bidrar både med ganske godt innøvd UBM-sang og dans i løpet av en variert helaften. Tidligere har de voksne hatt styringen og hatt voksenbankett for de unge. Nå blir innholdet mer fra ungdommenes ståsted, sier klubbens leder, Helene Abusdal.

Det blir mange baller i lufta over de 11 blå mattene det skal spilles på i helgen. Riksanlegget er pyntet til fest, og kanskje på en av mattene står en stol hvor det sitter en dansk trener med en gjeng KBK-ungdommer som knives om saksen fordi en eller flere av dem har en gullmedalje om halsen?