Jonas Østhassel til tre finaler

Jonas Østhassel (18) vant to av tre finaler og var best av de 32 KBK-spillerne som spilte i helgas turneringer.

Publisert: Publisert:

Jonas Østhassel fra KBK i finalen i herresingle U19 i Sandefjord. Foto: Helene Abusdal

Brukergenerert innhold

  • Helene Abusdal, Kristiansand Badmintonklubb

SANDEFJORD/FROGNER: Alle de beste ungdommene i badminton-Norge var samlet til dyst denne første helgen i det nye året. Syv KBK-spillere deltok i U19-klassen i Sandefjord. Best av alle gjorde Jonas Østhassel (18) det. Han spilte seg fram til tre finaler av tre mulige, og det endte med to seire.

Først ut var finalen i mixed double. Der spilte Jonas sammen med Sofia Macsali fra Bergen. Etter å ha tapt første settet 15–21 mot Amund Huus (Frogner) og Aimee Hong (Haugerud), satt spillet bedre etter hvert og de vant de to neste settene 21–19 og 21–18.

– Vi var litt heldige som vant den mixen til slutt, sier Jonas.

Han er mer fornøyd med spillet i singlefinalen mot Ludvig Smith-Meyer fra Sandefjord, selv om det endte med tap 13–21, 16–21.

– Jeg var godt fornøyd med å vinne semifinalen og jeg synes alltid det er vanskelig å spille mot Ludvig som jeg møtte i finalen. Jeg spilte bedre single enn jeg har gjort på en stund denne helga, så sånn sett er jeg fornøyd med 2. plass, avslutter han.

Den siste finalen var herredouble i par med Danila Gataullin (Sandefjord). De var aldri truet i finalen, og vant 21–10, 21–11 mot Michael White/Petter Berntsen (Bergen).

Marie Mørk (t.v.) og Julie Marie Abusdal ble nummer to i damedouble U19. Foto: Helene Abusdal

I damedouble spilte Marie Mørk (18) og Julie Marie Abusdal (16) sin første turnering sammen. De to KBK-jentene kom helt til finalen og tapte der for de regjerende norgesmestrene (i seniorklassen) Sofia Macsali (Bergen) og Emilia Norberg (Sandefjord). Kampen endte 17–21, 9–21. Det ble 3. plass til KBK-spiller June Bøhn (17) og hennes makker Elisabeth Parnemann Sirevåg fra Slagen.

3. plass ble det også til U17-spillerne Kevin Elson (16) og nevnte Julie Marie Abusdal (16) i mixed double.

U15 og U17 på Frogner

På Frogner utenfor Oslo var U15- og U17-spillerne samlet. KBK stilte med 25 spillere totalt. I U17 var det Hermod Holte Haugland (16) som gjorde det best av sørlendingene. Han fikk 3. plass i herresingle. I semifinalen tapte han 20–22, 16–21 mot Elias Øyen Selsaas fra Karmøy.

– Verdt å nevne også at Andreas Andersen Roksvåg (15) veldig overraskende slo han som vant den forrige U17-turneringen, Petter Tryland fra Vestre Aker. I en nervepirrende kamp i innledende gruppespill vant Andreas 16–21, 22–20, 27–25. Andreas måtte til slutt ta til takke med 5. plass, men har forbedret spillet sitt mye i det siste, forteller lagleder på Frogner-turneringen, Christin Østhassel.

– Flere andre spillere leverte også overraskende gode resultater mot antatt sterkere spillere, så det lover godt før Ungdommens Badmintonmesterskap på hjemmebane om fire uker, sier hun videre.

Sander Østhassel (t.v.) og Filip Bøhn vant herredouble U15 på Frogner. Foto: Christin Østhassel

Lillebror Østhassel vant også

I U15-klassen var det lillebror Østhassel som gikk helt til topps i herredouble. Sander (14) med sin faste makker Filip Bøhn (14) vant finalen mot Lukas Skrunes Sundt (Karmøy) og Brynjar Hus (Rubbestadneset) 21–15, 21–2.

Det ble også en fin 2. plass til Filip Bøhn i herresingle. Kanskje litt skuffet over å ikke trekke det lengste strået i finalen mot Brynjar Hus. Filip tapte til slutt 23–25, 21–18, 19–21. Christer Andersen fra Mandal Badmintonklubb kom på 3. plass.

På jentesiden var Maja Morvik Kragholm (14) beste KBK-jente. Hun fikk 3. plass i damesingle og 3. plass i damedouble med Selma Kvarenes Bjørnestøl (13). Også i mixed double ble det 3. plasser til parene Filip Bøhn/Selma Kvarenes Bjørnestøl og Sander Østhassel/Maja Morvik Kragholm.

Det er bare litt under fire uker til sesongens store høydepunkt for denne gruppa, Ungdommens Badmintonmesterskap.

– Det er uoffisielt NM for U15 og U17 og KBK skal arrangere det i år. Det gleder vi oss veldig til, avslutter Christin Østhassel.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kristiansand Badmintonklubb
  2. Badminton
  3. Mandal Badmintonklubb
  4. Turnering
  5. Sandefjord