Lillebror Tjomsland tok ansvar

Da storebror Øystein Tjomsland kjempet i svenske årgangsløp denne helgen, tok lillebror Vidar ansvaret og sørget for suksess på hjemmebane.

Vidar Tjomsland (t.h.) sørget for stalljubel på hjemmebane søndag da storebror Øystein var opptatt med storløp i Sverige. Tre seire ble det for Team Tjomsland i Travparken. Foto: Tom Jönehag

Brukergenerert innhold

Richard Ekhaugen, samfunns- og mediekontakt Sørlandets Travpark
Publisert: Publisert:

Øystein Tjomsland sikret andre- og tredjeplass i de svenske Kriterie-løpene søndag, og kunne dermed naturlig nok ikke kuske stallens øvrige hester da Sørlandets Travpark åpnet portene søndag kveld. I sjefens storløpsfravær tok lillebror og høyre hånd Vidar ansvaret og sørget for en strålende kveld på hjemmebane.

Ikke mindre enn tre stallseire ble for Tjomsland-armadaen, og Vidar kusket selv Valle Hugo inn til seier, den første siden slutten av januar for den fire år gamle vallaken.

– Endelig var det Valle Hugo sin tur igjen. Vi prøvde ham uten sko på beina for første gang i dag, og det var nok en medvirkende årsak til at han presterte så godt. Jeg må passe på å skryte av hele teamet vårt som legger ned en formidabel jobb med hestene, fortalte Vidar Tjomsland etter løpet som en forklaring på framgangene.

Valle Hugo travet karrierens første løp uten sko på beina. Det var ifølge Vidar Tjomsland en medvirkende årsak til at den første seieren siden januar ble bokført for vallaken. Foto: Hesteguiden.com

Kuskekometen Per Vetle Kals fra Gjerstad styrte resolutt til front med kapable Paulino i rekruttløpet, og forsvant siden ifra til overlegen seier på sterke 1.14,5a/2140 meter.

– Det ble fart på forestillingen med Johan (Kringeland Eriksen, red.anm.) på utsiden store deler av løpet med den verste konkurrenten. Det må ha vært et severdig oppgjør for publikum, slo 22-åringen fast.

Per Vetle Kals fra Gjerstad styrte Paulino inn til imponerende seier i DNTs rekruttserie. Foto: Hesteguiden.com

Gjestekusk Åsbjørn Tengsareid sørget for å gjøre Tjomsland-dagen komplett da han loste Ixelle Bolets inn til seier etter perfekt reise i rygg på lederhesten. Vidar Tjomsland ble toer i samme løp med stallkameraten Ero' Kamano.

En strålende fornøyd Vidar Wilson fra Høvåg tok fram sitt breieste smil etter at hans egentrente Åsa O.K. overbeviste stort i sitt siste løp før årets høydepunkt, kvalifiseringsløpene til Hoppederby. Kusk Åsbjørn Tengsareid gikk offensivt til verks tidlig i løpet, og vel i front var det aldri snakk om saken. Åsa O.K. toget unna til sikker seier på fine 1.29,7/2140, ny personlig rekord med voltestart.

Vidar Wilson fra Høvåg har vært tålmodig og bygget nå fire år gamle Åsa O.K. opp til å bli en hest for de klassiske løpene. Her fra et seiersløp sammen med Herman R. Tvedt på Klosterskogen tidligere i sommer. Foto: Hesteguiden.com

– Nå er jeg blitt over 70 år og dette er nok min siste sjanse til å ha en hest jeg trener selv i de klassiske løpene. Løpet i dag var den endelige testen på om hun var klar for Hoppederby, så det var veldig morsomt å se henne i slik forfatning, fortalte Wilson som har gjort en strålende jobb over lang tid med Åsajerven-dattera.

Kvalifiseringene til Hoppederby kjøres på Bjerke travbane mandag 26. august.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785