Mandal vgs med dobbeltseier i skoleturnering

Elever fra Mandal vgs vant både jente- og gutteklassen i den årlige fotballturneringen for videregående skoler i Agder.

Publisert:

Elever fra Mandal vgs gliste godt etter finaletriumfene. Troppen (I tilfeldig rekkefølge): Christer Nicolai Lohne, Peder Dovland, Mathias Einen, Sindre Borlaug Ådnebergli, Erik Sirnes, Ali Faisal Saleh Al-Badrani, Sebastian Høksaas Gabrielsen, Hedda Kristensen Hansen, Anna Margit Vinsjevik, Frida Abrahamsen, Marte Simonsen, Adele Wigemyr Hagen, Marta Svennevik Kvinen og Vilde Alfredsen. Foto: Thea Tønnessen

Brukergenerert innhold

  • Jelena Odor og Thea Tønnessen
    elever ved 3IDA, KKG
Denne artikkelen er over ett år gammel

KRISTIANSAND: Torsdag 8. november arrangerte 3IDA ved KKG denne turneringen. Hele 22 guttelag og 10 jentelag fra begge Agder-fylkene deltok i Sørlandshallen. I jentefinalen vant Mandal 2–0 over KKG, mens det ble seier til Mandal på straffesparkkonkurranse (3–3 etter ordinær tid) over Kvadraturen skolesenter i gutteklassen.

Dagen var preget av god stemning og masse fotballglede. Den årlige turneringen ble også i år en stor suksess. 3IDA arrangerte denne turneringen i forbindelse med faget Treningsledelse. Klassen stilte med kiosk, sekretariat, dommere og førstehjelpspersonell. Overskuddet av inntektene fra turneringen går til kreftforeningen.

Foto: Thea Tønnessen

Vi intervjuet to elever fra Møglestu, Elisabeth Modalen og Fabian Schanke.

Hva er målet deres for turneringen?

Modalen og Schanke:

– Målet vårt for cupen er jo å vinne! Men samtidig er målet vårt å ha det gøy, sosialisere oss imellom, men også med venner fra andre skoler. Det er også veldig motiverende å gjøre noe alternativt utenom skolen.

Elisabeth Modalen og Fabian Schanke. Foto: Thea Tønnessen

Gjorde dere noen forberedelser i forkant av turneringen?

Modalen: – Vi hadde en trening sammen med laget som ble tatt ut, også hadde vi et lag møte hvor vi ble enige om hva vi skulle gå med.

Schanke: – Vi hadde ingen treninger på forhånd, men til vanlig spiller vi fotball på samme lag, så vi er godt samspilte.

Hvordan har det gått til nå i turneringen (ca.11:30)?

Modalen: – Jentelaget vårt har tapt en kamp og vunnet en kamp, så nå venter vi på resultatet videre, og håper selvfølgelig på det beste.

Schanke: – Vi har vunnet begge våre kamper i gruppespillet, og håper nå på en plass i semifinalen. Der skal vi gjør vårt beste, og håper på seier og en plass i finalen.

Foto: Thea Tønnessen

Hva har vært det gøyeste i dag?

Modalen og Schanke: – Det gøyeste har vel vært å spille masse fotball! Det var mange gode lag med, og konkurransen er stor. Det har også vært gøy å sosialisere seg med andre lag og det er deilig å komme seg litt ut fra de vanlige rutinene på skolen.

Foto: Thea Tønnessen

Vi i 3IDA er veldig fornøyde med gjennomføringen av arrangementet. Vi opplevde dagen som gøy og innholdsrik, og engasjementet hos deltakerne i turneringen var også svært stor. Alle presset seg til det ytterste, og gav seg ikke før kampene ble blåst av. Vi ønsker å takke alle elever og lærere for oppmøtet og ønsker velkommen til nytt arrangement til neste år.

Foto: Thea Tønnessen

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Fotball
  2. Kristiansand katedralskole Gimle
  3. Turnering