– Han er et eventyr, uttalte trener, medeier og kusk Geir Mikkelsen etter at Sejr Gammelsbæk hadde lekt med konkurrentene på Forus Travbane tirsdag kveld. Og sørlendingen har sine ord i behold til fulle; dette var den danskfødte hingstens 36. seier i det 86.forsøket, en aldeles makeløs statistikk.

Se Sejr Gammelsbæks voldsomme speedrykk i videoen fra Rikstoto Direkte under:

– Han er tilbake, bedre enn på lenge, fastslo løpsreferent Georg Ingve Nilsen allerede før sørlandshesten skar mållinjen.

Sejr Gammelsbæk travet 1.13,9/2060 meter.

– Han er pent tatt, og nå skal vi hjem og sjekke at alt er i orden med ham. Ser det bra ut, blir det sannsynligvis start under Forus Open-helgen i midten av juni, fortalte Mikkelsen.

Wayne Brogård har vunnet fleste løp av samtlige travhester i Norge i 2017. Foto: Foto: Arnfinn Roaldsøy.

En stor dag ble det også for familien Holtebekk fra Arendal og Kari Anne Knutsen, som trener familiens to vinnere på Forus, Wayne Brogård og Egon Lobell.

Med gårsdagens seier er førstnevnte mestseirende hest i Norge i 2017 med sine imponerende åtte triumfer. Til tross for et tøft løpsopplegg først i andrespor var den seks år gamle vallaken nok en gang sterkest i sluttfasen. På en småtung Forus-bane satte Wayne Brogård samtidig ny rekord da han kom til mål på flotte 1.14,7a/2040 meter.

– Hun som trener hesten gjør noe riktig, smilte kusk Eirik Høitomt i intervjuet med TV-kanalen Rikstoto Direkte etter løpet.

Familien Holtebekk fra Arendal eier også Egon Lobell som tok sin første seier i regi Kari Anne Knutsen. Foto: Foto: Arnfinn Roaldsøy.

Birkeland-trener Knutsen har også fått fart på Nederland-importen Egon Lobell. I den tredje starten i regi sørlandstreneren kom den første seieren da vallaken krysset mållinjen først sammen med landschampion Høitomt. Vinnertiden ble 1.16,8a/2040 meter for Arendal-hesten som var gjort til stor favoritt i sitt løp.