Denne helgen ble NM for lag i badminton arrangert i Sandefjord. Kristiansand Badmintonklubb (KBK) var tittelforsvarer, og skuffet ikke. De hentet hjem sitt 22. gull i klubbens historie da de slo Moss BK 6-4 i en tett og spennende finale.

Mor og datter vinner NM gull sammen. Sonja og Marlene Wåland ( Foto: foto:privat)

Marlene Wåland (17) debuterte i år på KBK sitt elitelag, og fikk oppleve det å vinne NM gull sammen med mamma Sonja Wåland. Marlene har hatt en flott utvikling denne sesongen, og har levert mange gode kamper og viktige seirer for laget. I semifinalen spilte hun en god kamp og vant 2-1 over Sandefjord sin spiller i damenes førstesingel.

KBK må sies å ha et rutinert mannskap med ekteparet Jim Ronny Andersen og Helene Abusdal i spissen. Begge to vant alle sine kamper i sluttspillet, og viser at de fremdeles er blant Norges beste spillere. Mestvinnende på KBK er Erik Lia (48) med hele 19 gull fra NM for lag.

Fornøyde gullvinnere fra KBK. Mads Marum, Randi Selle og Kenneth Larsen.

Lagspillet består av 10 kamper – hvorav det spilles 3 herresingler, 2 damesingler, 2 herredouble, 1 damedouble og 2 mixdouble. Etter 6 spilte kamper stod finalen og vippet på stillingen 3-3. Da var det duket for 2 viktige kamper i herredoube og damedouble. KBK viste rutine og spillestyrke ved at parene Jim Ronny Andersen/Øystein Larsen og Helene Abusdal/Sonja Wåland begge vant sine kamper 2-0. Finalen ble så avgjort ved at Randi Selle og Kenneth Larsen vant en klar seier i første mixdouble.