KBK-duo vant i egen turnering

Julie Marie Andersen Abusdal og June Bøhn vant damedouble i helgas U19-rankingturnering i Kristiansand.

Publisert:

KBK-duoen June Bøhn (t.v.) og Julie Marie Andersen Abusdal gikk til topps i egen turnering i Badmintonsenteret, og vant damedouble komfortabelt. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Shayan Jalilian
    Kristiansand Badmintonklubb

KRISTIANSAND: I helga var det duket for sesongens første U19-rankingturnering. Julie Marie Andersen Abusdal og June Bøhn hadde kontroll i finalen i damedouble, og vant 21-19 i begge sett mot Jenny Rajkumar og Live Hov Grønbech fra Frogner. 

– Det er gøy å lykkes sammen med Julie. Det er fint å vinne med en lagvenninne jeg har spilt med i mange år. Vi leverte en bra finale og spilte godt sammen, sier June Bøhn etter at seieren var i boks.

Abusdal leverte også en fin andreplass i mixed double sammen med klubbkamerat Kevin Elson. Duoen var i en svært nervepirrende semifinale, som til slutt endte med at de vant 22–20 i tredje sett mot Amund Rikheim Hus og Aimee Hong fra henholdsvis Frogner og Haugerud. I finalen ble det også jevnspilt og spennende, men KBK-duoen måtte ta til takke med andreplass etter å ha tapt i tredje sett mot Ludvig Smith-Meyer (Sandefjord) og Live Hov Grønbech.

Julie Marie Abusdal Andersen og Kevin Elson noterte seg for en 2. plass i mixed double. Foto: Privat

– Jeg er veldig godt fornøyd med helga. Det var en skikkelig opptur etter at jeg ikke har følt meg så bra på trening de siste ukene, sier Julie Marie Andersen Abusdal etter å ha fått førsteplass i damedouble og andreplass i mixed double.

KBK-spiller nådde herrefinalen

I herresingle-klassen var det også mange spennende og intense oppgjør. Danila Gataullin nådde – som forventet – finalen, men tapte i tredje sett mot Ludvig Smith Meyer, som for øyeblikket er rangert som nummer en i U19-klassen i single.

Det må også nevnes at Andreas Andersen Roksvåg (16) fra KBK virkelig imponerte. Unggutten er rangert som nummer 16 i single på rankinglista i U19-klassen, men spilte en strålende turnering og sikret seg en sterk tredjeplass. I semifinalen møtte han Smith Meyer som vant turneringen, og ga han tøff motstand. Det ble tre sett i oppgjøret, som Roksvåg til slutt tapte hederlig 21–19 i siste sett. 

I herredouble fikk også KBK mye å juble for. Der gikk Danila Gataullin til topps sammen med sin makker fra Frogner Amund Rikheim Huus. I finalen ble Thomas Grüner Fjeldheim og Mathias Ji Hong fra Haugerud beseiret i tredje sett. 

I tillegg ble det 3. plass i herredouble til Kevin Elson/Hermod Holte Haugland.

U15-ranking i Tønsberg

Samtidig ble det også spilt ranking for U15-spillerne i Tønsberg, og også der hevdet Kristiansand seg i toppen.

Det ble også spilt U15-ranking i Tønsberg, og også der leverte KBK flere gode prestasjoner. Blant annet fikk Selma Bjørnestøl og Sturla Mørk en fin 2. plass i mixed double. Foto: Privat

Selma Bjørnestøl og Sturla Mørk fikk en fin andreplass i mixed double. Bjørnestøl notert seg også for tredjeplass i damesingle og tredjeplass i damedouble med Hedda Berg Angell, også fra KBK.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Badminton
  2. Kristiansand Badmintonklubb