Unge Andreas Espebu Løvdal har travgenene i orden. Som sønn av travtrener Kjell Løvdal var kursen tidlig staket ut. 21-åringen tok sin utdannelse på det svenske travgymnaset Wången, og har etter endt skolegang jobbet for noen av de største trenerne i Sverige.

Frem til nyttår var Løvdal på lønningslisten til den svenskstasjonerte amerikaneren Jerry Riordan, før flyttelasset gikk videre til stortreneren Timo Nurmos.

– Jeg trives veldig godt hos Nurmos. Jeg er mye av gårde på løp i tillegg til at jeg får sko hestene – det er helt perfekt. Det er mye kunnskap å snappe opp, og Nurmos er opptatt av detaljer. I tillegg er han helt utrolig som person, roser Løvdal.

Kan talentfulle Andreas Espebu Løvdal bli å se på Sørlandet igjen i fremtiden? Foto: Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Tirsdag denne uken svingte sørlandskusken seg opp i sulkyen bak debutanten Mellby Euphoria i Eskilstuna, og samarbeidet viste seg fruktbart. Som store favoritter innfridde ekvipasjen, og Løvdal fikk sin første kuskeseier for sin nye arbeidsgiver.

– Det var godt å få satt den, spesielt siden jeg kjørte for Mellby Gård som er blant de største hesteeierne i Sverige, ja faktisk innen travsporten i hele verden, forteller 21-åringen.

Hva så med fremtiden? Kan travsporten på Sørlandet få gleden av å få hjem igjen den talentfulle unggutten med tid og stunder?

– Jeg tar det som det kommer, men jeg har jo pratet med pappa om eventuelt å ta over en gang. Planen er helt klart å starte som egen trener i fremtiden, men når og hvor vet jeg ikke ennå, sier Andreas Espebu Løvdal.