Kristiansanderen Rita Simonsen (42, til høyre på pallen) med NM-pokalen. Legacy Gym

Endelig norgesmester i fitness five

Etter fjorårets fjerdeplass har jeg trent godt for å vinne NM-gull. Nå er jeg så gira at jeg knapt kan vente til høstens EM.

Rita Simonsen

UTØVERBLOGG: Fra jul og fram til 1. mai trente jeg med fokus på styrkeløft. Få repetisjoner med lange pauser, så da NM styrkeløft for veteraner var gjennomført, la jeg inn to dager med tunge løft og få repetisjoner og så to dager med lettere vekter og flere repetisjoner (mellom 20-25 reps). Jeg gikk gjennom de fem øvelsene knebøy, benkpress, markløft, dips og pullups to ganger i løpet av en treningsuke.

Les også:

Treningsfri tok jeg ved behov, men passet på å få nok hvile inn mot konkurransen. Det er min samboer Christian Egner (verdensmester i athletic fitness og norgesmester i fitness five i 2016) som har regien på treningsopplegget mitt nå. Utrolig greit å bo sammen med treneren og få tips daglig! Han er som et levende leksikon innen trening og fitnesss, er tålmodig og svarer på alt jeg lurer på, og roer meg ned når jeg begynner å bli stressa (les: får panikk).

Legacy Gym

Jeg fikk dessuten lagt inn et par fellestreninger med Øyvind Voie, som også deltok i Trondheim. Han fikk 7. plass, med ny pers fra i fjor. Jeg synes det er meget imponerende. Han er snart 47 år og klarer å holde tritt med 20 åringene… Som Øyvind sa under konkurranse: «Ja, Rita, vi to er jo oldboys …». Hehe… jeg tar det som en kompliment.

Målet nå er å få et helt team med fra Avancia Skedsmokorset til neste år.

Dips er ikke min favorittøvelse, men jeg er fornøyd med å perse med antall reps i NM. Legacy Gym

Jeg tror det er veldig mange som ønsker å være med på fitness five, men de «tør» ikke, for de er redde for ikke å være gode nok. Det er synd, siden de kun trenger å konkurrere med seg selv. Det sier seg selv at en person på 180 centimeter skal slite med å rekke like mange repetisjoner i eksempelvis knebøy som en person på så vidt 150 cm på strømpelesten.

Blir vi mange nok i kommende NM deles klassen inn i +-60 kg for jenter og +-80 kg for gutter. Det er veldig hyggelig å delta, alle sammen heier på hverandre og backer hverandre opp. Skikkelig godt samhold..

Video av dips fra NM her:

https://vimeo.com/221639050

For å ha minst mulig vekter på stangen ønsket jeg å veie 51,7 kilo i NM. Dersom jeg veier 51,8, økes nemlig belastningen med 2,5 kg. Dette er en vekt som er grei for meg, uten at jeg må endre mye på kosten. Det eneste jeg må gjøre er å kutte sjokoladen de siste dagene og spise mest mulig «ren» mat. Da går det hovedsaklig i kylling, mager cottage cheese, bær, havregryn, sjokoladeproteinpulver (for å få sjokoladesmaken jeg er hekta på)) og riskaker. Jeg drakk også rødbetjuice med ingefær, sitron og eple hver morgen i denne perioden.

Jeg hadde full kontroll, trodde jeg… helt til jeg sto på vekta lørdag morgen… og veide 51,8. Hjelp! Jeg prøvde da å tenke på hva Christian ville sagt til meg. Så jeg tok meg en varm dusj, hoppet litt rundt, gikk på do og så, rundt fem minutter senere, veide jeg 51,7. Jippi! Jeg var klar

Knebøy er en øvelse jeg liker godt. Øyvind Voie

Vi trakk lapp om startnummer og jeg ble nummer en. Jeg startet med knebøy og fikk 46 reps. Bra det, selv om jeg har klarte 48 reps i Sverige i fjor og hadde håpet på 50 stk nå.

Etter det ble startnummeret omvendt av din plassering. Jeg ble da siste jente i neste øvelse. Benkpress: fikk 33 reps og ny pers. Pull ups: 28 reps og ny pers. Markløft 44 reps (ny øvelse så ny pers). Dips: 29 reps. Ny pers, men her hadde jeg håpet på 30… sum 180 poeng og førsteplass. Såååå fornøyd!

Samtidig som jeg kjenner at jeg har enda mer å gå på. Så akkurat nå klarer jeg nesten ikke å tenke på annet enn at jeg skal klare 50 reps i knebøy og 35 dips neste gang. Det satser jeg på å klare i EM til høsten. Det hadde vært innmari gøy å klare 50 reps i markløft også, men kanskje det er for mye forlangt. Uansett: Det er viktig å ha noe å strekke seg etter. Et annet mål er NM i styrkeløft utstyrsfritt åpen klasse i oktober.

NM-resultater damer

Jeg liker, og vil si jeg er avhengig av, å sette meg mål for å pushe meg på trening. Har jeg ikke konkrete mål, trener jeg kun det jeg liker best og da blir spesielt dips nedprioritert. Det aller viktigste for meg er å trives med det jeg gjør. Jeg har virkelig behov for å ha det gøy og jeg er kanskje heldig som syntes at trening er så morsomt (stort sett da).

NM-resultater menn