<p>Ryttere klare til start for «Å i Heiane» i Birkenes i 2012, som hadde NM-status i terrengsykling det året. Foto: Fædrelandsvennen </p> <p>Ryttere klare til start for «Å i Heiane» i Birkenes i 2012, som hadde NM-status i terrengsykling det året. Foto: Fædrelandsvennen </p>

NM og norgescupritt til Birkenes

Vi ser fram til å arrangere NM i terrengmaraton i 2018 og norgescuprittet «Å i heiane» i år.

Birkenes IL Sykkel og terrengsykkelrittet Å i Heiane er for sesongen 2018 tildelt NM i Terrengmaraton.

Også 13. mai 2017 blir det full fart med sykkel på heia på Birkeland. Da arrangeres Å i Heiane for 17. gang og er tildelt NC terrengmaraton i samme løyper.

Begge årene er rittet åpent for alle som liker å sykle i terrenget. Her er det mulig å velge mellom 2 løype alternativer. 45 km og 60 km lengde, avhengig av hvilken klasse en velger ved påmelding.

45 km er seedingsritt til Birken. 60 km er seeding til Ultra Birken.

Birkenes IL sykkel ser frem til to begivenhetsrike år med ritt for alle nivåer av stisykling fra Mosjonister til norgeseliten.

Rittet arrangeres ut fra Idrettsplassen på Birkeland hvor Birkenes IL har en flotte arena med garderobefasiliteter og godt med plass til parkering, samt et trygt og lukket område for infrastruktur i forbindelse start og målgang.

Start og mål foregår på idrettsplassen rett utenfor klubbhuset i idrettsparken midt i Birkenes Sentrum.

Løypebeskrivelse 45 + 15 km.

Å i Heiane

45 km https://connect.garmin.com/modern/activity/1107601455

15 km https://connect.garmin.com/modern/course/12064023

PS! Under NM 2018 vil det bli en ekstra sløyfe på løypen for økt konkurransetid. Vi har ikke løypeprofil klart for ekstra NM sløyfe 2 på 16 km pr. i dag.